Kuvateksti

Prisman Hihna247 rullaa taas juhannuksena – pääosassa suomalaisten ostokset

Vuosi sitten miljoonayleisön ruutujen ääreen kerännyt slow-tv-lähetys Hihna247 tulee taas. Nyt uutena elementtinä nähdään tapahtumia suorana kommentoiva Hihnastudio-lähetys.

18.6.2018

Ensimmäiset juhannusostokset rullaavat kaiken kansan nähtäville Prisman Facebook-sivulla juhannusaattona klo 16. Hihnalla nähdään varmoja juhannuksen staroja kuten makkaraa, grillihiiliä ja olutta. Kerääkö suurimman kommenttivyöryn kuitenkin väärin aseteltu kassakapula tai ostokset peittävä muovikassi? Toistuuko viime vuoden Aurajuusto-kohu? Hihnan suora lähetys kuvataan Helsingin Kannelmäessä sijaitsevan Prisma Kaaren kassahihnalla 26.

– Hihnassa on juhannustaikaa myös meidän työvuorossa olevien prismalaisten mielestä. Tälläkin kertaa lähetykseen päätyvät vain halukkaiden ostokset. Ohjelmaa kuvataan yhdeltä, selkeästi merkityltä kassahihnalta, sanoo Prisma Kaaren johtaja Ilkka Riiali.

Katso, kun muut katsovat

Hihna247:n rinnalle tehdään myös spin-off-tuotanto. Laajasalon opiston viestinnän opiskelijat katsovat ja kommentoivat Hihnaa Kaaren Prisman Hihnastudion sohvalta. Opiskelijoiden rentoa ja reaaliaikaista kommentointia voi seurata Youtubessa .

– Rohkenemme puhua intertekstuaalisesta elämyksestä. Etenemme kolmannen asteen taideteoksen synnyttämiseen suomalaisten kanssa: eli nyt on mahdollista seurata samanaikaisesti Hihna247:n draaman kaarta Facebookissa, kommentoida itse tapahtumia ja lisäksi voi seurata tulkintaa tarinan kehittymisestä Youtubessa, analysoi SOK:n tarinankerronnan apulainen Marko Kulmala.

Hihna247-lähetys alkaa Prisman Facebook-sivulla juhannusaattona kello 16. Opiskelijoiden livelähetys Youtubessa käynnistyy  kello 20.

Katsojat voivat osallistua lähetyksen keskusteluvirtaan Prisman Facebookissa ja Twitterissä aihetunnisteella #hihna247.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.