pienet taiteilijat mallisto

Prismalta täysin uusi aluevaltaus: Lapset suunnittelivat ensi kertaa kuoseja kevään lastenvaatemallistoon – mukana kesä-ötökkä, kukkamaa, eväsretki…

Miltä näyttäisi, jos lapset saisivat itse suunnitella omia vaatteitaan? Tämä ajatus nähdään käytännössä Prismoissa 21.4. julkaistavassa Pienet Taiteilijat -lastenvaatemallistossa, jonka kuosit ovat kaikki alle kouluikäisten lasten suunnittelemia.

15.4.2021

Pienet Taiteilijat -malliston sisältö:

Leikki-ikäisille:

  • 2 shortsipyjamaa (valkoinen/keltainen ja valkoinen/musta), koot 90-120 cm, hinta 12,95 €
  • lyhythihainen tunika (vaaleanpunainen), koot 92-122 cm, hinta 12,95 €
  • 3 t-paitaa (vaaleansininen, vaaleankeltainen, valkoinen), koot 92-122 cm, hinta 6,95-9,95 €

Vauvoille:

  • t-paita (vaaleansininen), koot 74-92 cm, hinta 5,95 €
  • tunika (vaaleanpunainen), koot 74-92 cm hinta, 6,95 €
  • 2 unihaalaria (vaaleankeltainen ja valkoinen), koot 74-92 cm, hinta 9,95 €

Prisma haki viime kesänä sosiaalisessa mediassa alle kouluikäisiltä lapsilta piirroksia, joita voisi käyttää tulevan malliston kuvituksena. Pienet taiteilijat ympäri maan lähettivät yhteensä 150 piirustusta, joista 6 valittiin tulevan malliston kuvitukseksi asiakkaiden äänestyksen sekä Prisman oman raadin valinnan perusteella. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Prisman asiakkaat ja etenkin lapset pääsivät osallistumaan myymälään tulevan valikoiman suunnitteluun tällaisessa laajuudessa.

Yksi Pienet Taiteilijat -malliston luovista voimista on Askaisista kotoisin oleva 4-vuotias Risto, jonka teos Eväsretkellä nähdään nyt pian Prisma-myymälöiden hyllyillä olevan malliston visuaalisena katseenvangitsijana.

”Halusin piirtää eväsretkikuvan, koska pidän eväsretkistä. Olisin itsekin halunnut päästä eväsretkelle Naantaliin tammien juureen katsomaan aurinkoa ja syömään herkkuja. Tykkään myös kiipeillä siellä puissa. Oma piirustus paidassa tuntuisi aika kivalta. Tuntuu, että se näyttää hienolta mun paidassa. Olisipa se paita keltainen tai kultainen, musta tai hopea. Ne ovat parhaimmat värit”, nuori designerinalku kertoo luomuksestaan äidin lievällä myötävaikutuksella.

Myös niin ikään 4-vuotias Akaasta kotoisin oleva Topi sai teoksensa Kesä-ötökkä malliston kuoseihin. Korona-aikana äitinsä kanssa runsaasti piirtänyt taiteilija kertoi inspiroituvansa erityisesti kahdesta aiheesta.

”Tykkään piirtää autoja ja monstereita. Mun piirros on tulimuurahainen ja mä piirrän värikynillä. Mun lempiväri on punainen ja musta. Mun lempiauto on punainen rekka-auto”, Topi valottaa ajatuksenjuoksuaan.

Ekologisuus kasvava trendi myös lastenvaatteissa

S-ryhmän marketkaupan pukeutumisen myyntipäällikkö Anu Keskinen kertoo olevansa haltioitunut pienten lasten luovuudesta ja kiitollinen siitä, että Prisman asiakkaat lähtivät ennakkoluulottomasti mukaan uuden malliston luomisprosessiin.

”Lopullisten teosten valinta oli vaikea, sillä mukana oli hirvittävän hyviä ja sympaattisia piirustuksia. Ei tässä voi muuta sanoa, kuin että kaikki piirustukset olivat ihan mahtavia! Halusimme tällä somekilpailulla tuottaa hyvää mieltä sekä lapsille että myös malliston myötä kaikille asiakkaillemme. On ollut todella hienoa katsoa näitä kaikkia teoksia. Myös niitä, jotka eivät päätyneet paitoihin asti. Toivon, että tämä herättää myös muissa kuin meissä tänä keväänä tällaista iloa”, Keskinen toteaa.

Prismassa on huomattu, että vuodesta toiseen lasten vaatteissa toistuvat tietyt teemat, jotka puhuttelevat niin lapsia kuin heidän vanhempiaankin.

”Lasten muodissa vuosittain korostuu iloiset teemat ja värit ja myös kuoseihin halutaan paljon visualisuutta ja kuvia. Sen olemme huomanneet, että ekologisuus on korostunut myydyissä tuotteissa viime vuosina tosi paljon ja sen merkitys kasvaa yhä. Vanhemmat haluavat omille pienille lapsilleen selvästi enemmän mahdollisimman luonnonmukaisia vaatteita. Sen takia myös Pienet Taiteilijat -mallistossa on käytetty GOTS-luomupuuvillaa. Ja tietysti myös helppous ja mukavuus, sekä nopeasti päälle puettavuus korostuvat lasten vaatteissa”, Keskinen pohtii.

Pienet Taiteilijat -mallisto on jatkumoa S-ryhmän tavoitteelle käyttää vuoteen 2025 mennessä kaikissa oma merkki -tuotteissa ainoastaan sertifioitua puuvillaa.


Kuvat: SOK

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.