Kuvateksti

Plaza Restaurantin uudessa näyttelyssä pohditaan luonnon merkitystä ja miehen elämää taiteilija Tero Annanollin maa-lauksien kautta

Plaza Restaurant tarjoaa ainutlaatuisen foorumin taiteen ja suuren yleisön väliseen vuoropuheluun. Ravintolan aiemmassa näyttelyssä puhutti suomalaisten naisten sisu. Nyt avautuva Tero Annanollin näyttely käsittelee luontoa ja miehen elämää nyky-yhteiskunnassa. Taide-elämys syntyy itse näyttelystä sekä näyttelyä varten luodusta "Miehen elämää" -taidemenusta, jossa toistuvat Annanollin teosten aiheet. Näyttely avautuu 4.10.2018 klo 16.00 miehen elämää pohtivalla paneelikeskustelulla, jossa ovat mukana kansanedustaja Jani Toivola, toimittaja Ruben Stiller, Poikien talon johtaja Kalle Laanterä ja taiteilija Tero Annanolli. Paneelin juontavat Yle Puheen ajankohtaisohjelman juontajat Susani Mahadura ja Yagmur Özberkan.

3.10.2018

Tero Annanollin värikylläiset maalaukset käsittelevät ajan kulkua, myyttejä̈ ja visuaalisia kerrostumia; kukkia, veistoksia, lintuja ja paikalliskasvien herbaariota. Näyttelyn pääteoksena nähdään Miehen elämää maalaus, joka on toteutettu pyöreälle, Finlaysonin kierrätyspöytäliinalle. Pohjakankaan sävyt muodostavat kokonaisuuden, joka kuvaa miehen elämän haasteita.

"Inspiraatio teoksiini on tullut meitä ympäröivästä elämästä. Villiyrtit inspiroivat niiden tavallisuuden ja yhtä aikaa monimuotoisen olemuksen kautta: ne löytyvät ojien varsilta, pelloilta ja samalla ne kätkevät sisäänsä hienoja muotoja, makuja ja tarinoita", kertoo taiteilija Tero Annanolli.

"Miehen tehtävänä on kautta aikojen ollut olla metsästäjä – hankkia elanto perheelle. Nyky-yhteiskunnassa arvot ovat monipuolistuneet ja aseiden rinnalle on tullut sieni- ja marjakorit. Nykymiestä jopa arvostetaan, jos hän metsästää luonnonyrttejä mausteeksi itse valmistamaansa ruokaan", jatkaa Annanolli.

Villiyrtit ovat pääosassa myös näyttelyä varten luodussa taidemenussa, joka syntyi Tero Annanollin ja Plaza Restaurantin keittiöpäällikkö Simo Räsäsen yhteistyönä. "Miehen elämää" on vivahteikas, laadukkaista raaka-aineista huolella valmistettu menu, joka on saanut inspiraationsa pohjolan luonnosta ja meitä ympäröivästä elämästä. Jokaisella annoksen makunyanssilla on oma roolinsa tarinan kerronnassa.

"Taidemenu on kokonaisvaltainen elämys, jossa pääset nauttimaan laadukkaan ruoan lisäksi Annanollin ainutlaatuisesta taidenäyttelystä ravintolamme historiallisessa ympäristössä. Luonnosta poimitut raaka-aineet tarjoavat loputtomia mahdollisuuksia toteuttaa autenttisia ja ainutlaatuisia annoksia. Kokonaisuus on täynnä uteliaisuutta ja kunnioitusta Pohjolan ruokaperinteelle", sanoo Simo Räsänen.

"Kaiken takana ovat meidän intohimoiset ihmiset, jotka haluavat luoda vieraillemme uusia kokemuksia ja unohtumattomia elämyksiä. Keittiöhenkilökuntamme tinkimätön asenne ja ammattitaito ovat tae sille, että Plaza Restaurant voi tarjota merkityksellisiä asioita tämän päivän ihmisille" sanoo Radisson Blu Plaza Hotelin hotellinjohtaja Saija Gerpe.

Lisätiedot:

Saija Gerpe, hotellinjohtaja, Radisson Blu Plaza Hotel, saija.gerpe@radissonblu.com, p. 050 388 3560

Tero Annanolli, taiteilija, tannanolli@gmail.com, p. 044 3021 246

Plaza Restaurant sijaitsee entisessä SOK:n pääkonttorirakennuksessa, jossa aikoinaan vastattiin siitä, että maakuntien laadukkaimmat tuotteet löysivät tiensä kotimaisiin ruokapöytiin. Perinnettä jatkaa Plaza Restaurant, joka tarjoaa autenttisia pohjolan makuja nykyaikaisella, raikkaalla otteella. Ravintolan missio on uusien ja rohkeiden kokonaisuuksien luominen yhdistämällä taide ja kulinaariset nautinnot merkityksellisiksi makuelämyksiksi.

Radisson Blu -hotelliketju kuuluu Radisson Hotel Groupiin, joka on yksi maailman nopeimmin kasvavista hotelliryhmittymistä. Ryhmään kuuluvat Radisson Blu Hotellien lisäksi Radisson Collection, Radisson, Radisson RED, Park Plaza, Park Inn by Radisson, Country Inn & Suites by Radisson sekä prizeotel -hotellit. Radisson Hotel Groupilla on toiminnassa ja rakenteilla yli 1 400 hotellia ympäri maailmaa. Radisson Blu Hotelleja on Suomessa kahdeksan, joista neljä Helsingissä sekä yksi Espoossa, Turussa, Tampereella ja Oulussa. Hotellit ovat keskittyneet tarjoamaan yksilöllisiä elämyksiä, ja yhteistä niille on kansainvälisesti palkittu palvelun laatu. Kaikki Suomen hotellit ovat Green Key -sertifioituja. Radisson Hotel Group on valittu jo yhdeksänä vuonna peräkkäin maailman eettisimpien yritysten joukkoon.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.