Kuvateksti

Osuuskauppavaalit – ketä kiinnostaa?

Tänäkin keväänä osuuskaupan edustajistovaaleja käydään eri puolin Suomea. Mutta mitä hyötyä minulle on kauppani vaaleista?

3.4.2013

Vaaleissa valitaan osuuskaupalle edustajisto, jonka jäsenet ovat aitiopaikalla vaikuttamassa osuuskaupan toimintaan. He ovat silta osuuskaupan johdon ja asiakasomistajien välillä. Edustajiston virallisiin tehtäviin kuuluu muun muassa hallintoneuvoston valinta, tilinpäätöksen hyväksyntä ja osuuskaupan sääntöjen mahdollisista muutoksista päättäminen.

Osuuskauppojen edustajistoihin kuuluu monenlaisia osuuskaupan asioista kiinnostuneita – on myyjiä, maanviljelijöitä, toimistotyöntekijöitä, kansanedustajia.

Vaikuta äänestämällä tai ehdokkaaksi asettumalla

Jokaisella osuuskaupan asiakasomistajalla on vaaleissa yksi ääni. Äänioikeutettuja ovat yli 15-vuotiaat osuuskauppaan ennen vaalivuoden alkua liittyneet.

Kiinnostaako lähteä mukaan? Voit asettua myös itse ehdokkaaksi.

Uusi edustajisto valitaan neljän vuoden välein. Osuuskauppa tiedottaa asiakasomistajiaan vaalien kulusta.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.