Osuuskaupan hoitajan tarina MTV3:lla 7. tammikuuta

Osuuskaupan hoitajan tarina MTV3:lla 7. tammikuuta

4.1.2012

Suomalaisen työn tarinat käynnistyvät -Osuuskaupanhoitajan tarina MTV3-kanavalla lauantaina 7.1. klo 17.05

Suomalaisen Työn Liitto täyttää ensi vuonna 100 vuotta. Juhlavuosi 2012 on täynnä toimintaa ja liitto edistää juhlavuotenaan monin tavoin työn arvostusta, innovointia ja yrittäjyyttä. Suurelle yleisölle kiinnostavin on MTV3-kanavalla käynnistyvä ohjelmasarja, joka esittelee 40 suomalaisen työn tarinaa. Ensimmäisenä esitetään tarina osuuskaupanhoitajasta lauantaina 7. tammikuuta 2012. Yhteistyökumppaneina tarinoiden tuottamisessa ovat toimineet liiton jäsenyritykset, MTV3 ja Bluemedia Oy.

Suomalaisen työn tarina kertoo ihmisestä ja työstä sekä yrityksestä työnteon taustalla. Henkilökuvan lisäksi tarina hahmottaa ajankuvaa suomalaisen työn muutoksista sadan vuoden aikana. Tarinan lopussa raotetaan myös ammatin tai toimialan tulevaisuuden näkymiä.

Vuosi 2012 on Kansainvälinen osuustoimintavuosi

Vuosi 2012 on YK:n julistama Kansainvälinen osuustoimintavuosi.  Osuustoiminta sai alkunsa Englannissa Rochdalen kaupungissa vuonna 1844 ja Suomeen osuustoiminta rantautui 1900-luvun taitteessa. Osuustoiminnan keskeisiä periaatteita ovat avoin jäsenyys, kansanvaltaisuus ja ylijäämän jako jäsenille eli omistajille. Osuustoiminnalliset yritykset ovatkin samanaikaisesti sekä liikeyrityksiä että jäsentensä yhteisöjä.

Osuustoiminnan pitkä historia ja ensi vuodelle ajoittuva juhlavuosi ovat luontevia perusteluja sille, että suomalaisen työn tarinoista ensimmäisenä kuullaan osuuskaupanhoitajan työstä.  Mitä oli osuuskaupanhoitajan työ ennen ja mitä se on nyt, sen kertoo 7. tammikuuta MTV3-kanavalla esitettävä tarina.

100 vuotta suomalaisen työn puolesta

Suomalaisen Työn Liiton juhlavuosi huipentuu 24. syyskuuta Helsingin Musiikkitalossa pidettävään pääjuhlaan, joka televisioidaan ja esitetään MTV3-kanavalla lauantaina 13.10.2012 klo 16.30–18.00.

Liitto järjestää myös 100-vuotiskiertueen, jonka aikana liiton rekka pysähtyy isoimmissa kesätapahtumissa. Liitto on myös mukana Helsingin designpääkaupunkivuoden aktiviteeteissa.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.