Seifi-turvamyyjät Prismassa

Oranssi väri takaa avun ja turvan – tällaista on S-ryhmän Seifin työ

Seifi-turvamyyjät ovat monipuolisia työntekijöitä, joiden toimenkuvassa yhdistyvät kaupan eri tehtävät myyjän sekä lisäksi turvallisuustehtävät vartijan roolissa. Seifejä on jo noin sata HOK-Elannon ja VBO:n toimipaikoissa.

1.9.2021

Tärkeä tuki kaupan pyörittämisessä

Uudenlaisen turvamyyjä-konseptin taustalla oli pohdinta siitä, että miten vartijat voisivat rauhallisina hetkinä auttaa muuta henkilökuntaa myymälän pyörittämisessä.

Yksinomaan vartijan työtä tekevällä henkilöllä ei välttämättä ole yhtäkään puuttumista vaativaa tilannetta työpäivän aikana, ja aika voi tuntua turhan panttina olemiselta: Seifi-turvamyyjät pystyvät joka päivä kantamaan kortensa kekoon kaupan töissä.

Muun muassa turvallisuuspalveluita tarjoava Reila Palvelut Oy tavoittelee kasvua sen Seifi-toiminnalle. S-ryhmän lisäksi se on kiinnostunut myös ulkoisista asiakkuuksista.

Seifi-turvamyyjät ovat tiivis osa toimipaikan henkilökuntaa. Espoolainen Prisma on hyvä esimerkki kohteesta, jossa henkilökunta, Seifit ja järjestyksenvalvojat puhaltavat yhteen hiileen tehtävästä riippumatta.

- Järjestyksenvalvojat toimivat turvamyyjien silminä valvomosta käsin. Jos he havaitsevat ympäristössä jotain epäilyttävää, siitä ilmoitetaan myymälässä oleville Seifeille. Vastaavasti Seifit ilmoittavat mahdollisia uhkia valvomolle seurattavaksi. Yhteistyö on jo nyt sujuvaa ja se kehittyy jatkuvasti saumattomammaksi, Seifien pomo – ja Seifi itsekin – Antti avaa.

Oranssi tunnusväri

Seifit tekevät samoja töitä kuin perinteiset myymälätyöntekijät, kuten hyllyttävät tuotteita ja ovat kassalla. Tehtävän toisena puolena on taata asiakkaiden asiointi- ja henkilökunnan työrauha.

- Turvamyyjät vastaavat turvallisesta asiakaskokemuksesta ja pystyvät välittömästi estämään häiriötilanteita. Seifin oranssilla paidalla on häiriöitä ennalta ehkäisevä vaikutus, kertoo Seifi-toiminnoista vastaava Saara Reila Palvelut Oy:stä.

- Oranssi paita symboloi sitä, että asiakas tietää saavansa avuliasta, positiivista ja turvallista palvelua. Asiakaspalvelu on työssämme kaiken a ja o, Antti jatkaa.

Kiinnostuksella hyväksi Seifiksi

Turvamyyjän työ ei vaadi aiempaa kokemusta vartiointi- tai kassatehtävistä. Jokainen tulija perehdytetään kohdekohtaisesti. Koulutuksessa on eroja riippuen siitä, onko toimipaikkana Prisma tai esimerkiksi Sale.

- Hyväksi Seifiksi tulee, kun on kiinnostusta uuden oppimiseen. Tässä työssä saa kokemusta kahdelta eri alalta, ja samalla luodaan aivan uutta, Antti miettii.

Turvamyyjillä lisätään turvallisuuden tuntua muun muassa näkyvyyden kautta. Saara korostaa, että Seifit eivät syrjäytä tavanomaisia vartijoita ja järjestyksenvalvojia vaan heille on tarvetta myös tulevaisuudessa.

Monipuolinen työnkuva

Yksi S-ryhmän Seifeistä on Joona, joka aloitti tehtävässä maaliskuussa. Hän työskentelee Prismassa.

- Tässä työssä parasta on sen monipuolisuus. Se ei ole pelkästään esimerkiksi tuotteiden hyllytystä, muttei myöskään vain vartijan tehtäviä. Työajat ovat minulle sopivia ja työporukka on mukava, Joona tiivistää työn hyviä puolia.


Kuvat: Anssi Vuohelainen

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.