Prismoissa muoti kuuluu kaikille

Nilkkamittainen hupparimekko on syksyn uusi hitti

Nilkkamittaiset hupparimekot ja pitkät collegetunikat ovat tämän syksyn hittituotteita. Niiden myynti on lähtenyt Prismoissa vauhdikkaasti käyntiin. Mukavat collegevaatteet ovat tehneet paluun tyylikkääseen pukeutumiseen. Kenkäpuolella vastaavan nosteen ovat saanet maiharimalliset mustat nilkkurit, jotka vetoavat kaikenikäisiin. Niitä yhdistellään mekkoihin ja tunikoihin. Keltaisen eri sävyjen suosio jatkuu yhä vahvana. Vaikuttaa siltä, että keltainen on tullut jäädäkseen suomalaisten vaatekaappeihin. Trendiväri viininpunainen hehkuu nyt niin vaatteissa, laukuissa, asusteissa kuin kengissäkin.

6.9.2019

Huppareihin on jo totuttu työpukeutumisessa esimerkiksi peli- ja IT-alalla. Perinteisestä hupparista on jatkokehitetty naisellisempia malleja, joista pisimmät hipovat lähes maata. Collegepaidoissa oversize-mallien rinnalla nähdään vyötärömittaisia malleja.

– Nilkkoihin asti ylettyvä hupparimekko on salonkikelpoinen asu, jonka ilmettä voi vaihdella asusteilla. iJeansin hupparimekossa sivuhalkiot tekevät liikkumisesta sujuvaa. Pitkänmallisia collegetunikoita voi käyttää kuin paitamekkoa, joko housujen kanssa tai ilman. Näiden tuotteiden myynti on ollut alkusyksystä erittäin vilkasta, paljastaa valikoimapäällikkö Nina Paavilainen S-ryhmän vähittäiskaupasta.

Viininpunainen valloittaa kiireestä kantapäähän

Tämän syksyn hittiväri viininpunaisessa on runsaasti tarjontaa niin kengissä, laukuissa, asusteissa kuin vaatteissa. Sävyssä löytyy muun muassa suosittu tyköistuva biker-jakku, joka tarjoaa särmikkään vaihtoehdon bleiserille.

– Laukkujen väreissä viininpunainen on tänä syksynä kolmas perusväri mustan ja konjakin rinnalla. Suosiota ovat kasvattaneet minikokoiset laukut, joihin mahtuu vain kaikista välttämättömin. Olkalaukkujen hihnassa ketju keventää kokonaisuutta. Vyölaukkujen haastajaksi nousevat pikkureput, jotka puetaan eteen crossbody-malliin, kuvailee valikoimapäällikkö Päivi Väkiparta S-ryhmän vähittäiskaupasta.

Viininpunainen on keskeinen pääväri myös muissa asusteissa, kuten pipoissa, hanskoissa ja kaulahuiveissa. Asusteiden muita ajankohtaisia värejä ovat keltainen ja tummanvihreä. Ikisuosikit musta, harmaa ja roosa jatkavat edelleen valikoimissa.

– Myös kengissä viininpunaista väriä on meillä nyt tarjolla runsaammin kuin koskaan aiemmin. Prismoissa kenkäpuolella kovassa nosteessa ovat maiharimalliset mustat nilkkurit, joita monet yhdistävät mekkoihin ja tunikoihin. Nousussa ovat myös cowboy-buutseja muistuttavat nilkkurit ja vaelluskengistä inspiraationsa saaneet lenkkarit. Niitä on tulossa valikoimiin lisää syksymmällä, kertoo valikoimapäällikkö Susanna Geijer S-ryhmän vähittäiskaupasta.

Keltaisen suosio ei osoita hiipumisen merkkejä

Naisten pukeutumisessa pinnalla jatkavat voimakkaat kuosit, kuten suuret kukat, ruudut, raidat ja itämainen pisaranmuotoinen paisley. Slow Fashion -ajattelu näkyy Prisman vaatevalikoimissa muun muassa siinä, että kuosit eivät vaihdu dramaattisesti kausien vaihtuessa. Rotaatio hidastuu. Samanhenkisinä jatkuvien kuosien ansiosta vaatteet pysyvät pidempään ajankohtaisina, ja niitä on helppo yhdistää tulevien ja edellisten kausien vaatteisiin.

– Yllättävää on ollut keltaisen värin pitkäkestoinen suosio, joka ei osoita hiipumisen merkkejä. Vaikuttaa siltä, että keltainen väri on tullut jäädäkseen. Suomalaiset ovat ottaneet voimavärin omakseen. Keltaisen voittokulku jatkuu edelleen ensi vuoden mallistoissa, Nina Paavilainen lisää.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.