Heymo 1 by Sokos Hotels ilmakuva

Näin säästät kesälomalla: elämyksellinen hotelliloma Helsingissä edullisesti

Kotimaan matkailukesästä ennustetaan jälleen vilkasta, kun suomalaiset etsivät edullisia vaihtoehtoja lomamatkoille. Lomakuluissa voi säästää varaamalla hotellimajoituksen ennen ruuhkahuippuja, hyödyntämällä arkipäivien edullisempia hintoja ja suuntaamalla Helsingin seudun maksuttomiin kohteisiin.

19.6.2023

Kesäkuun loppupuoli on suomalaisten lomasuunnittelun huippusesonkia. Pääkaupunkiseutu on monen kesäkohteena sen monipuolisen tarjonnan vuoksi. Pääkaupunkiseudulla lomakuluissa voi säästää esimerkiksi varaamalla hotellimajoituksen ajoissa.

– Kesän hotellivarauksia tehdään eniten juhannusta seuraavien parin viikon aikana. Ulkomaan lomat on ehkä varattu jo aiemmin, mutta lyhyemmät reissut kotimaassa sovitaan ja varataan usein vasta lomien alettua. Yleensä myös kysynnän kasvaessa hotellien hinnat nousevat. Kannattaa tehdä varaukset ajoissa, niin voi löytää parhaan hinnan omasta suosikkihotellistaan, vinkkaa S-ryhmän hotelliyhtiö Sokotelin markkinointi- ja viestintäjohtaja Pekka Haverinen.

Viime vuoden heinäkuussa S-ryhmän hotellien huonehinnat Helsingissä olivat sunnuntaista torstaihin keskimäärin lähes 10 prosenttia edullisemmat kuin viikonloppuisin. Kesällä liikematkustus on suurissa kaupungeissa vähäistä. Siksi arkisin hotelleissa on väljempää ja huoneet usein edullisempia.

– Kun varaa lomareissun Helsinkiin arkipäiville voi välttää ruuhkat ja säästää kymppejä hotellimajoituksesta. Lyhyet reissut vaikka kavereiden luokse tai perheen kanssa Linnanmäelle kannattaa ehdottomasti ajoittaa sunnuntaista torstaille, jos se omiin aikatauluihin sopii, Haverinen jatkaa.

Monenlaista maksutonta ja edullista tekemistä Helsingissä

Helsingissä on kesällä tarjolla monenlaista maksutonta tekemistä. Espan lavalla on koko kesän musiikkiesityksiä moneen makuun. Helsingin Juhlaviikot puolestaan soi tänä vuonna kirjaimellisesti ympäri kaupunkia, kun maksuttomista Puistot soimaan -konserteista pääsee nauttimaan Kaivopuistossa, Lapinlahdella ja Sinebrychoffin puistossa 17.–19.8.2023. Suomen suosituimmassa museossa Helsingin kaupunginmuseossa Senaatintorin kulmalla jokaisella on mahdollisuus rakastua Helsinkiin. Museo on myös lasten mieleen, sillä siellä sijaitsee Lasten kaupunki.

Alle 18-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi myös moniin muihin museoihin kuten HAMiin, Kansallismuseoon, Designmuseoon ja Ateneumiin. Lisäksi osassa museoita on kesäsesonginkin aikaan ilmaispäiviä viikoittain tai kerran kuukaudessa. Helsinki Biennaali kuvataidetapahtuma Vallisaaressa on pääsymaksuton ja Vallisaaren lautalle pääsee maksutta kesäkuun, heinäkuun ja elokuun viimeisinä perjantaipäivinä.

Unescon maailmanperintökohteeseen Suomenlinnaan kuljetaan vesiteitse lautalla, jolle käy sama lippu kuin metroon, bussiin, ratikkaan ja paikallisjunaankin. Suomenlinnassa on kuusi kilometriä muuria, sata tykkiä, jännittäviä tunneleita ja puistoja, joihin voi tutustua ilman pääsymaksua. Saarella on myös kuusi museota sekä kahviloita ja ravintoloita.

Sadepäivälle sopii käynti Helsingin keskustakirjasto Oodissa, joka on avoinna joka päivä aamusta iltaan. Upean arkkitehtuurin lisäksi Oodissa voi uppoutua kirjaan, pelata pelejä ja luoda uutta Oodin studioissa tai Kaupunkiverstaalla. Oodin läheisyydestä löytyy myös kaksi hauskaa leikkipaikkaa, ja lasten liikennekaupungissa lapset pääsevät opettelemaan liikennekulttuuria ilmaiseksi.

Liikuntaa kaipaavalle kaupungissa on monenlaisia lenkkipolkuja, kaupunkipyörällä on helppo liikkua paikasta toiseen, puistojumppia löytyy monen makuun, skeittipuistot keräävät yhteen nuorisoa, ja Keskuspuiston uusi opastettu 16 kilometrin maastopyöräreitti tarjoaa vehreitä metsämaisemia ja vaihtelevia polkuja. Reitti avautuu 19.6.2023.

– Itse vietän joka kesän ainakin yhden ”turistipäivän” kotikaupungissani. Siihen kuuluu myös Espan kesäkadun penkillä jätskin syönti samalla ihmisvirtaa seuraten, kertoo Helsingin kaupungin matkailupäällikkö Nina Vesterinen.

Linnanmäen huvipuiston alueelle pääsee maksutta ja sieltä löytyy useampi laite, joiden kyytiin perheen pienimmät pääsevät ilmaiseksi. Illan viimeiset tunnit voi huvitella edullisemmalla rannekkeella. S-ryhmän asiakasomistajat voivat ostaa Linnanmäen rannekkeen normaalia edullisemmin hotellimajoituksen yhteydessä kuudesta Sokos Hotellista Helsingissä ja Vantaalla sekä Radisson Blu Seaside Hotellista.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.