Aurinkopaneelit

Myös uudet ilmastotavoitteemme vahvistettu tieteeseen perustuviksi – linjassa Pariisin ilmastosopimuksen kanssa

S-ryhmän tiukat ilmastotavoitteet on nyt vahvistettu tieteeseen perustuviksi ja toteuttavan Pariisin ilmastosopimuksen tavoitetta. Siinä ilmaston lämpeneminen pyritään pitämään korkeintaan 1,5 asteessa.

8.5.2020

Ilmastotavoitteemme hyväksyttiin the Science Based Targets -aloitteessa. Sen taustalta löytyvät muun muassa ympäristöasioiden tutkimukseen keskittynyt World Resources Institute WRI, Maailman luonnonsäätiö WWF ja YK:n piirissä syntynyt yritysjohtajien UN Global Compact -aloite.

Julkistimme uudet, kansainvälisestikin kunnianhimoiset ilmastotavoitteemme helmikuussa. Tavoitteenamme on olla oman toimintamme osalta hiilinegatiivisia vuoden 2025 loppuun mennessä. Tuolloin siis poistamme ilmasta enemmän hiiltä kuin päästämme sinne.

Lisäksi vähennämme vuoden 2030 loppuun mennessä ilmastopäästöjämme 90 prosenttia vuoden 2015 tasosta muun muassa investoimalle monipuolisesti energiatehokkuuteen. Käyttämämme sähkö on puolestaan päästötöntä ja uusiutuvaa vuoden 2030 jälkeen. Vuodesta 2015 päästömme ovat vähentyneet jo yli 60 prosenttia.

Omien tavoitteidemme ohella olemme asettaneet tavara- ja palvelutoimittajillemme oman päästövähennystavoitteen. Iso juttu -ilmastokampanjassa olemme haastaneet niitä vähentämään arvoketjun päästöjä yhteensä miljoona tonnia vuoden 2030 loppuun mennessä.

Samalla olemme sitoutuneet siihen, että suurimmat tavarantoimittajamme asettavat omat tieteeseen perustuvat päästövähennystavoitteensa vuoden 2023 loppuun mennessä. Vuoden 2019 lopussa 44 prosenttia suurista tavarantoimittajistamme oli asettanut omat SBT-tavoitteensa.

S-ryhmä haluaa tukea myös kuluttajia kohti vähähiilisempää elämää. Kuluttajien käyttöön on muun muassa julkaistu Omat ostot -palvelussa hiilijalanjälkilaskuri. Koko ajan tarkemmaksi kehittyvä laskuri kertoo yksittäisen asiakkaan tai ruokakunnan ruokaostojen tuottaman hiilijalanjäljen.

Hiilijalanjälkilaskurista löydät lisätietoa täältä.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.