Jouluhuone_Rovaniemi

Monessa perheessä mietitään nyt valmista hotellijoulua

Tänä vuonna joulunviettotavat poikkeavat monessa perheessä aiemmasta. Totuttu ulkomaanmatka jää väliin eikä isolla suvulla nyt kokoonnuta. Se jättää tilaa hotellijoulun vietolle oman perheen kesken, vaikka kotikaupungissa. Sokos Hotellit tarjoavat runsaan kattauksen joulupaketteja kaikkialla Suomessa. Suosikkikohteiden osalta varauskalenteri alkoi täyttyä lokakuussa, mutta monin paikoin tilaa löytyy vielä - myös Joulupukin kotikaupungista Rovaniemeltä.

3.12.2020

”Meillä varaustilanne on hyvä ja suosikkikohteet, kuten Bomba, Koli ja Levi alkavat olla jo täynnä. Varauksia näihin alettiin tehdä pari kuukautta sitten. Yleisesti ottaen varausjänne on kyllä edellisvuosia lyhyempi. Tyypillistä tälle vuodelle on se, että nyt varataan enemmän pelkkää majoitusta valmiin paketin sijaan. Ruokailut ja lisäpalvelut halutaan päättää lähempänä joulua. Sokos Hotelleissa poikkeusaika on huomioitu joustavilla peruutusehdoilla”, S-ryhmän hotellien revenue managament johtaja Nina Nieminen kertoo.

”Uutta on myös se, että nyt varataan entistä enemmän joulupaketteja omaan tai lähikaupunkiin.”

”Uskon, että hotellijoulu kiinnostaa nyt erityisen paljon siksi, että tänä vuonna joulua vietetään oman ydinperheen kesken. Se antaa mahdollisuuden lähteä viettämään tunnelmallista hotellijoulua. Aiempina vuosina siitä on ehkä haaveiltu, mutta suvun perinteet ovat menneet etusijalle. Etätöiden vuoksi monella on myös mahdollisuus olla omaehtoisessa karanteenissa ennen matkaa”, arvelee Nieminen.

”Monissa perheissä on jo väsytty kotikokkailuun, jolloin valmis joulupöytä houkuttelee. Osa varaa pöydän jouluillalliselle, vaikka ei majoittuisikaan hotellissa.”

Tässä joulussa erityistä on sekin, että koko Suomi ja sen jouluinen tarjonta on nyt suomalaisten käytössä, kun ulkomaiset vieraat eivät pääse matkustusrajoitusten vuoksi Joulupukkia tapaamaan. Nyt pääsee viettämään joulua vaikka pukin kotikaupungissa Rovaniemellä. Tilaa on vielä ja hinnat tavallista edullisempia. Rovaniemen Original Sokos Hotel Vaakunassa on jopa jouluteemainen huone, ja elämykseen kannattaa liittää vierailut Joulupukin Pajakylässä ja Ounasvaaran rinteillä.

Pohjois- ja Itä-Suomen Break By Sokos Hotels -hotelleissa, kuten Levillä, Tahkolla, Bomballa, Oulussa ja Vuokatissa vietetään todennäköisimmin valkeaa joulukautta. Alueet tarjoavat joulusaunan ja-illallisen lisäksi monenlaista aktiviteettia huskysafareista lasketteluun ja kylpemiseen.

Kaupunkihotelleissa joulunviettoon voi kuulua askartelua, piparinleivontaa ja joululauluja. Helsinkiläisessä Original Sokos Hotel Vaakunassa joulua odotellaan iloisin mielin.

”Funkkishotellimme korkeaan aulaan on jo tuotu iso kuusi ja ylimmän kerroksen ravintolamme saa jouluisen ilmeen sekin. Joulupukki on kutsuttu vierailulle ja piparimuotteja hankittu lisää lasten leivontahetkiä varten. Joulusauna lämpiää ensi kertaa upealla näköalasaunallamme. Olen itse luonut aiemmassa työssäni monta joulua rovaniemeläishotellissa, ja tänä vuonna tuntui, että nyt on tarpeen tuoda joulun tunnelma kokonaisuudessaan meille Vaakunaan”, Helsingin Vaakunan hotellinjohtaja Satu Näsärö kertoo.

Suomen joulukaupungissa Turussa auki ovat kaikki Sokos Hotellit. Joulurauhan julistusta ei tänä vuonna voi seurata paikan päällä mutta pitkät kävelyt Aurajoen rannoilla ja keskiaikaisen kaupungin valoissa vievät joulutunnelmaan. Tampereella jouluvaloja ihaillaan Solo Sokos Hotel Torni Tampereen ikkunoista.

Myös kylpyläjoulu kiinnostaa. Vantaan Break Sokos Hotel Flamingoon on tulossa lapsiperheiden lisäksi pariskuntia, jotka viihtyvät erityisesti hotellin vain aikuisille tarkoitetussa kerroksessa.

Yli 30 Sokos Hotellia palvelee vieraita joulun ajan. Sokos Hotellien joulun ajan tarjontaan voi tutustua osoitteessa https://www.sokoshotels.fi/fi/joulu

Majoittumaan voi tulla turvallisin mielin. Suomen vastuullisin hotelliketju huolehtii vieraidensa hyvinvoinnista. Lue lisää Pidetään huolta -ohjelmastamme täältä. Sokos Hotels seuraa viranomaissuosituksia ja toimii niiden mukaisesti.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.