"Maistuu namilta ja makealta" - S-ryhmä
Kuvateksti

"Maistuu namilta ja makealta"

Kuuden lapsen raati arvosteli valitsemansa pääsiäismunat ja -karkit. Suosituimpia olivat pusseissa myytävät rakeet.

14.3.2013

S-marketin pääsiäiskarkkihyllyjen edessä seisoo kuusi lasta silmät suurina. Kunkin tehtävänä on valita kolme mieleistä pääsiäisherkkua, joita sitten porukalla maistellaan ja arvioidaan.

Valinta on suurelle osalle helppo: suurin pääsiäispussi on suosittu, sen jälkeen kädet hamuavat suosittujen pelien ja hahmojen kääreisiin pakattuja pääsiäismunia.

Esitellään tässä vaiheessa arvoisa raati: Milo, 8, Nelli, 6, Aurora, 10, Erika, 8, Oliver, 6 ja Magnus, 8.

Kassalla silmät suurenevat entisestään, sillä hihnalle lastataan aika kasa karkkia. "Aiotaanko me todella syödä näin paljon karkkia?", "Näin paljon karkkia mä en ole ennen ostanut!"

Kuusi herkkua

Pöytä on koristeltu virpomisoksilla ja maalatuilla munilla. Kullekin raadin jäsenelle on oma lautanen, servietti ja vesimuki.

Arvostelun kohteena on kuusi erilaista herkkua. Ne maistellaan yksi kerrallaan:

Kinder Maxi SurpriseKinder nostattaa suurimman osan kasvoille hymyn. Yksi raadin jäsenistä ei pidä Kinderin sisältämästä valkosuklaasta. Kinderin sisältä paljastuu lammasleluja erilaisilla varusteilla, kuten moottoripyörän kanssa.

"Tämä maistuu namilta"

"Maistuu makealta ja hyvältä"

AngrybirdsNeljä raadin jäsentä tykkää, kaksi ei. Munan sisältä löytyy erilaisia pelin hahmoja, jee!

"Tää on vähän kuin tummaa suklaata, ei niin makeaa."

"Aika raskas suklaa, mutta hyvän makusta, mä tykkään."

GormitSuklaa aiheuttaa tasaista hyväksyntää ja sisällä olevista Gormit-hahmoista pidetään.

"Ihan ok."

"Maistuu hyvältä."

Charmmy KittyTämän pääsiäismunan sisällä ei ole lelua, vaan pompula. Tytöt ainakin tykkäävät ja nyökyttelevät hyväksyvästi.

"Mä en tykkää, ehkä vähän liian makeeta."

"On tääkin hyvää, ihan samaa kuin se Gormiitti."

Jättipupu ja pieniä pääsiäismuniaTällä suurella pääsiäismunapussilla ei ole lainkaan nimeä. Pussin kuitenkin tunnistaa kaupan hyllystä koon ja jättipupun ansiosta. Raadin mielestä määrä ei korvaa laatua. Pääsiäismunien suklaa on kovaa ja niinpä munat menevät rikki, kun raatilaiset yrittävät halkaista niitä.

"Tää meni ihan mäsäks heti!"

"Mä en tykänny, liian makeeta."

"Tässä pussissa on paljon erilaisia munia, ihan hyvän makuista."

Pupujussin kevätrae, FazerPussissa on erivärisiä munanmuotoisia karkkeja, neljää eri makua. Maistelupussien sisältö hupenee nopeasti.

"Aika sitkeitä, mutta hyviä."

"Maistuu sokeriselta, vihree on paras!"

"Eriväriset maistuu eriltä."

Pupuneidin hedelmärae, FazerPussin rakeet ovat pienempiä kuin Pupujussin kevätrakeet. Myös tämän pussin sisältö katoaa äkkiä.

"Mä haluaisin mennä ostaan tällasen pussin omilla rahoilla."

"Keltainen on vähän kirpee."

Kun suklaat on syöty, pitää päättää, mikä on nameista paras. Äänekkäimmän kannatuksen saavat Fazerin raepussit, mutta raadin jäsenet toivovat virpomispalkaksi myös niitä pääsiäismunia.


Kuvat: S-Ryhmä


Kuvat: S-Ryhmä


Kuvat: S-Ryhmä


Kuvat: S-Ryhmä

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.