Luontomaisema

Luonnon monimuotoisuus nousussa yritysten vastuullisuustyössä

S-ryhmän edustajat osallistuvat Madridissa torstaina alkaneeseen yritystoimintaa ja luonnon monimuotoisuutta käsittelevään European Business and Nature -kokoukseen. Kaksipäiväisessä kokouksessa herätellään yrityksiä pohtimaan luonnon monimuotoisuuden vaikutusta omaan toimintaan. Tilaisuudessa etsitään myös tietoa käytännön toimenpiteistä luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi.

7.11.2019

Kaupalla on merkittävä rooli luonnon monimuotoisuuden turvaamisessa. S-ryhmässä on linjattu periaatteet muun muassa palmuöljyn, kala- ja äyriäistuotteiden, puuvillan, kaakaon, kahvin ja teen vastuulliseksi hankinnaksi. Niiden kriteereillä ryhmä edistää suoraan ja välillisesti luonnon monimuotoisuuden säilymistä.

S-ryhmässä on paraikaa valmisteilla linjaus vastuullisen soijan hankinnasta. Ryhmän rautakaupoissa myydään puolestaan vain FSC- ja PEFC-sertifioitua puutavaraa.

Madridin kokouksen toivotaan tuottavan hyvää pohjaa yhteisille käytänteille ja konkreettisia ideoita siitä, miten luonnon monimuotoisuus voidaan huomioida yritysten ja muiden yhteisöjen agendalla.

Luonnon monimuotoisuus on nousemassa tärkeäksi vastuullisuusteemaksi ilmastonmuutoksen rinnalle. S-ryhmä haluaa olla mukana edistämässä luonnon monimuotoisuuden huomioivaa kestävää yritystoimintaa.

Lue lisää: https://www.ym.fi/fi-FI/Ajankohtaista/Tiedotteet/Tiedotteet_2019/Yritystoimintaa_ja_luonnon_monimuotoisuu(52685)


Kuvat: SOK

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.