Aurinkopaneelit Prisma Kirkkonummi

Lisää omaa aurinkosähköä – paneeleja parkkipaikalle ja moottoritien kylkeen

S-ryhmä rakentaa eri puolille Suomea loppuvuonna noin 10 000 uutta aurinkopaneelia nykyisten noin 100 000 paneelin lisäksi. Tuoreimmat aurinkopaneelirivistöt on asennettu joutomaalle maahan.

12.10.2022

Kun kurvaa Lohjan ABC-aseman parkkipaikalle, ei voi olla huomaamatta näyttävää aurinkopaneelirivistöä maassa. Kyse on osuuskauppojen uusimmista aurinkopaneelihankinnoista, joista tuoreimmat kytkettiin päälle Lohjan ABC-aseman pihalla. Lohjan ABC-asemalla lähes viisisataa paneelia tuottavat virtaa liikenneaseman käyttöön vuositasolla noin kymmenen sähkölämmitteisen omakotitalon kulutuksen verran.

Kirkkonummen Prisman ja viereisen moottoritien väliin jäävä maakaistale on puolestaan otettu hyötykäyttöön. Joutomaalle rakennettiin 480 aurinkopaneelia, jotka tuottavat sähköä hypermarketin tarpeisiin kesäkaudella kymmenisen prosenttia myymälän sähkön tarpeesta.

Suunnitellut aurinkosähköinvestoinnit rakennetaan nyt loppuvuonna valmiiksi tulevaa kevättä varten. Paikalliset aurinkopaneelihankkeet eri puolilla Suomea ovat osa pitkäjänteistä tavoitetta lisätä omaa uusiutuvaa energiaa ja mennä kohti sähköomavaraisuutta.

”Tämä on suurin, ja ensimmäinen maahan asennettu, aurinkovoimalamme. Olemme aikaisemmin asentaneet paneeleja toimipaikkojemme katolle. Olemme investoineet fiksuun energiankäyttöön ja uusiutuvaan energiaan tavoitteellisesti jo vuosia. Esimerkiksi energiatehokkaisiin kylmäkalusteisiin satsaaminen on tuonut merkittävää sähkönsäästöä”, kertoo kiinteistöjohtaja Mikko Ala-Huikku osuuskauppa Varuboden-Oslasta.

Omat tuulivoimalat tuovat eniten virtaa, aurinkosähköllä paikallisesti merkitystä

Paikalliset aurinkosähköhankkeet ovat fiksuja paitsi ympäristön kannalta myös energiatehokkuuden ja kustannusten näkökulmasta. S-ryhmä on Suomen suurin aurinkosähkön tuottaja ja kuluttaja, jolle on tärkeää että sähkö on tuotettu kestävästi. Tällä hetkellä noin 100 000 aurinkopaneelia tuottaa S-ryhmän myymälöihin, hotelleihin ja logistiikkakeskuksiin sähköä eri puolilla maata. Rakenteilla on tuhansia uusia aurinkopaneeleita.

Tuuli kuitenkin tuo 85 prosenttia kaupparyhmän käyttämästä sähköstä. S-ryhmällä on 62 omaa tuulivoimalaa. Uusin ja suurin tuulipuisto sijaitsee Simossa.

S-ryhmässä on tehty jo vuosia merkittäviä investointeja uusiutuvaan energiaan sekä pitkäjänteistä työtä energian säästämiseksi ja energiankäytön tehostamiseksi. Oman tuulivoimatuotannon ja aurinkovoimaloiden ansiosta S-ryhmä on sähkön suhteen lähes omavarainen. Tavoitteena on olla hiilinegatiivinen oman toiminnan osalta vuonna 2025.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.