Kuvateksti

Lisää Green Key -ympäristötunnuksia Sokos Hotelleille

S-ryhmään kuuluvan hotelliyhtiö Sokotel Oy:n Green Key -sertifikoitujen hotellien määrä kasvaa kesäkuussa, kun yhdeksän pääkaupunkiseudun ja Tampereen Sokos Hotellia saa Green Key -sertifikaatit. S-ryhmällä on tämän jälkeen yhteensä 22 Green Key -merkittyä hotellia Suomessa. Green Key on kansainvälinen ympäristömerkki, jonka tavoitteena on edistää kestävää matkailua. Green Key -tunnuksella Sokos Hotellit haluavat viestiä, että ympäristötyötä tehdään ketjussa tarkkoihin kriteereihin perustuen.

12.6.2015

Ympäristösertifioidun hotellin valitsemalla  matkustajalla on paremmat mahdollisuudet tehdä ympäristön kannalta kestäviä valintoja. Ekologisuus hotellivalintaa ohjaavana tekijänä on yhä kasvava trendi. Green Key -merkin saaneet hotellit pyrkivät tehostamaan muun muassa veden- ja energiankäyttöään, vähentämään jätteen määrää ja kasvattamaan sekä henkilökunnan että asiakkaiden ympäristötietoisuutta.

– Asiakkaamme edellyttävät tänä päivänä, että huomioimme ympäristövastuun monipuolisesti. Green Key -ohjelman avulla autamme näin esimerkiksi asiakasyrityksiämme heidän ympäristötavoitteidensa saavuttamisessa, sanoo Sokotel Oy:n liiketoimintajohtaja Heli Engblom.

– Ympäristövastuu on tärkeä ja itsestään selvä osa Sokos Hotellien vastuullisuusohjelmaa. Sokos Hotelleissa vastuullisuutta mitataan myös tuloksen, henkilöstön hyvinvoinnin, asiakastyytyväisyyden, turvallisuuden sekä sosiaalisen vastuun kautta, Engblom jatkaa. 

– Hotelleissa ympäristötyö on arkipäivän tekemisiä joka päivä. Green Key -merkin myötä muun muassa vedenkulutusta tehostetaan entistä enemmän ja asiakkaita osallistetaan ympäristötalkoisiin huoneissa olevalla Green Key -infolla. Meille on myös tulossa uusi palvelutuote: hotelliyö, johon kuuluu polkupyörän lainaus, kertoo hotellipäällikkö Hilkka Järvelä Helsingin Original Sokos Hotel Vaakunasta.

– Olemme erittäin vaikuttuneita siitä, miten hyvin ympäristöasiat oli hoidettu S-ryhmän hotelleissa jo ennen Green Key -auditointeja. Nyt asiakkaatkin otetaan vahvasti mukaan ympäristötyöhön ja hotellit kehittävät omia Green Keyn ideologiaan sopivia palveluita, iloitsee Green Key -tuomariston puheenjohtaja Tanja Tuulinen.

Green Key -sertifikaatin saavat 12.6.2015 Helsingin Sokos Hotel Albert, Helsinki, Pasila, Presidentti, Torni ja Vaakuna, Solo Sokos Hotel Torni sekä Original Sokos Hotel Vantaa. Tampereen Sokos Hotel Ilves ja Torni Tampere saavat Green Key -merkkinsä 16.6.2015.

S-ryhmällä on nyt yhteensä 22 Green Key -merkittyä Radisson Blu- ja Sokos Hotellia Suomessa sekä kaksi Virossa.

Lisätietoja:

Heli Engblom, liiketoimintajohtaja, Sokotel Oy, puh. 358 50 388 3111, heli.engblom@sok.fi


Kuvat: S-Ryhmä

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.