Myyjä

Leipäjätteestä bensiiniä, oma merkki -pakkaukset kierrätettäviksi – S-ryhmä vahvasti mukana jätteenvähennystalkoissa

Euroopan jätteen vähentämisen viikkoa vietetään Suomessa 16.–24.11.2019. Teemaviikon tavoitteena on kannustaa niin yrityksiä kuin kuluttajia toimimaan kiertotalouden, materiaalitehokkuuden ja kestävän arjen puolesta. Keskeistä on myös kierrätyksen tehostaminen.

18.11.2019

Noin 4 % Suomen jätemäärästä syntyy S-ryhmän toiminnasta, minkä johdosta S-ryhmän toimilla on huomattava vaikutus koko Suomen tasolla.

  • Tavoitteenamme on kierrättää 80 prosenttia jätteistämme uusien tuotteiden raaka-aineeksi vuoden 2025 loppuun mennessä. Päämäärä on kunnianhimoinen ja haastava, ja sen saavuttaminen edellyttää useita toimenpiteitä, joista lopulta muodostuu suuri kokonaisuus. Avainasemassa on yhteistyö kumppaneidemme ja asiakkaidemme kanssa, vastuullisuuspäällikkö Terhi Salminen SOK:lta sanoo.

Yhä useammin toisen jäte on arvokasta raaka-ainetta toiselle kuten teollisuudelle. Yksi konkreettinen esimerkki kiertotalouden mahdollisuuksista on myymälöiden leipäjätteen hyödyntäminen ABC -asemilla myytävän Eko E85 polttonesteen valmistuksessa. Samalla autoilun fossiilisia hiilidioksidipäästöjä voidaan vähentää jopa 80 %.

Paluulogistiikan merkitys on puolestaan kasvanut viime vuosien aikana myös materiaalitehokkuuden näkökulmasta. Paluukuormassa kulkeutuvat nykyään niin palautuspullot,- tölkit kuin pahvijae. Yhdessä jäteoperaattoreiden kanssa S-ryhmä on löytänyt vuosien mittaan uusia ratkaisuja myös muovin ja pahvin kierrättämiseen.

Suurena toimijana S-ryhmä haluaa auttaa kestävän arjen valinnoissa.

  • Tällä hetkellä etsimme ratkaisuja, jotta oma merkki -pakkauksemme olisivat kierrätettäviä vuoden 2022 loppuun mennessä. Valtaosassa oma merkki -pakkauksista on jo selkokieliset kierrätysohjeet helpottamaan lajittelua. Olemme myös lisänneet ensimmäisten joukossa pantillisuuden mehupulloihimme. Yli 400 myymälän pihasta puolestaan löytyy Rinki-ekopiste, joihin kotitalouspakkaukset voi lajitella, Salminen kertoo.

Kääritään yhdessä hihat kierrätystalkoissa! Vinkkejä ja neuvoja kierrätykseen: https://yhteishyva.fi/kierrätys

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.