Satakunnan Osuuskaupan Lähiruokatori SuomiAreenassa 2023

Lähiruokatorilla SuomiAreenassa ruokaketjun toimijoita kokoontui yhteen

Kestävän kotimaisen ruoan tuotannon edistäminen vaatii yhteistyötä koko ruokaketjulta. S-ryhmän tehtävänä on tarjota asiakasomistajilleen tuotteita ja palveluita, joita he toivovat ja yksi keskeisistä elementeistä on valikoimien kehittäminen myymäläkohtaisen kysynnän mukaisesti. Lähiruoalla on tässä merkityksellinen rooli.

30.6.2023

SuomiAreenassa Satakunnan Osuuskauppa kokosi ruokaketjun toimijoita Lähiruokatorille torstaipäiväksi. Torille kokoontui paikallisia tuottajia esittelemään ja maistattamaan tuotteitaan. Mukana oli myös ProAgria. Lähiruokatorilla kävi vilkas, hyväntuulinen kuhina, kun ihmiset tulivat paitsi herkuttelemaan, myös haistelemaan maalaistunnelmaa paikalla olevien heinäpaalien ja traktorin ympäröiminä.

- Meille tämä on hyvä paikka olla näkyvillä ja saada lähiruoka-aatetta ja omaa tilaa esiin. Yhteistyöstä Satakunnan osuuskaupan kanssa on uskoakseni hyötyä molemmille – me saamme kaupan kautta näkyvyyttä tuotteillemme ja uskon, että tuotteemme myymälöissä tuovat lisäarvoa osuuskaupalle, kertoo Tenhon tilan luomulihan tuottaja Juha Tenho.

- Meillä on monenlaista yhteistyötä paikallisten tuottajien ja elintarviketeollisuuden kanssa. Keskeisintä on, että voimme tarjota alkutuottajille ja elintarvikeyrityksille kanavan myydä heidän tuotteitaan ja me puolestaan saamme paikallista ruokaa valikoimiimme todella hyvin. Meillä on tällä hetkellä satakunta paikallista toimijaa ja tuhat lähiruokatuotetta täällä Satakunnassa, kertoo Harri Tuomi, Satakunnan osuuskaupan toimitusjohtaja.

- Lähiruoka on tärkeä osa meidän jokapäiväistä ja -viikkoista ostoskoriamme. Moni kuluttaja mieltää kotimaisen ruoan lähiruoaksi, mutta löytyy myös vielä paikallisempaa lähiruokaa, joka on alkuperältään paikallisen osuuskaupan alueelta. Myymästämme ruoasta noin 80 prosenttia on kotimaista ja sen lisäksi kunkin osuuskaupan hyllyille päätyy lähiruokaa lähituottajien aktiivisuudesta – me haluamme mahdollistaa lähiruokatuotteiden myymisen jokaisessa myymälässämme, sanoo S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho.


Kuvat: Anton Sinelnikov

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.