viinirypälerasia

Kymmeniä tonneja vähemmän muovia ja kertakäyttömuovi minimiin – muovia vähennetään pakkausmuutoksilla

Kymmeniä tonneja vähemmän muovia vuositasolla. Fiksumpaa ruokapakkausten kierrätettävyyttä ja ympäristön kannalta kestävämpiä materiaaleja. S-ryhmässä muovin vähentämiseen tähdätään sekä marketkaupassa että ravintolatoimialalla. Kaupparyhmä on mukana myös kertakäyttömuovin green dealissa.

25.11.2022

S-ryhmässä työtä muovin määrän vähentämiseksi pakkauksissa tehdään jatkuvasti. Viime vuonna muovia vähennettiin yli 60 omien merkkien tuotteen pakkauksessa, joista suurin osa oli elintarvikepakkauksia. Vuositasolla muutoksilla säästetään kymmeniä tonneja muovia. Yksi tuoreimmista esimerkeistä on suosittujen Herkku-valmisruokien pakkausmuutokset, joiden avulla muovia säästyy lähes 5000 kiloa vuodessa.

S-ryhmä edistää vastuullisuusohjelmansa mukaisesti muovin vähentämistä omassa toiminnassaan sekä kestävää pakkaamista ja pakkausten kierrätettävyyttä, kierrätysraaka-aineen käyttöä ja pakkauksissa käytetyn muovin määrän vähentämistä. Työtä tehdään yhdessä tavarantoimittajien kanssa. Kertakäyttöisiä pakkauksia pyritään korvaamaan esimerkiksi kierrätettävillä puupohjaisilla kertakäyttöisillä annospakkauksilla tai uudelleenkäytettävillä pakkauksilla.

S-ryhmä on mukana myös vapaaehtoisessa green deal -sitoumuksessa, joka liittyy EU:n ”kertakäyttömuovidirektiiviin”

Tavoitteena on vähentää kertakäyttöisten muovisten juomamukien ja tiettyjen elintarvikepakkausten kulutusta ja lisäksi pyritään vähentämään muovin määrää elintarvikepakkauksissa. Kertakäyttömuovin green dealiin (SUP Green deal) sitoutuminen tarkoittaa myös lisää henkilöstön koulutusta ja viestintää muovisten elintarvikepakkausten ympäristövaikutuksista.

”Kertakäyttömuovin vähentämiseen pyrkivä sopimus on tärkeä ympäristöteko ja tavoitteisiin päästään koko alan ja kuluttajien kanssa tehtävällä yhteistyöllä. Olemme tehneet jo pitkään töitä kaupparyhmän ympäristövaikutusten pienentämiseksi ja nyt kertakäyttömuovin green deal sitoumukset tukevat työtämme muovin määrän vähentämiseksi”, sanoo Terhi Naukkarinen, vastuullisuuspäällikkö, S-ryhmä.

Green deal -sopimukseen ovat sitoutuneet mm. ympäristöministeriö, Elintarviketeollisuusliitto ry, MaRa ry, Suomen Pakkausyhdistys ry ja Päivittäistavarakauppa ry. 

S-ryhmän sitoumus Muovisten kertakäyttöisten annospakkausten kulutuksen vähentämistä koskevaan green deal -sopimukseen

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.