Sale Klamilan henkilökuntaa

Korvaamaton kyläkauppa palvelee kesäisin tuplatehokkaasti

Sale on Klamilan kylän ainoa kauppa ja kyläläisten tärkein kohtaamispaikka. Kesäisin pikkukylän väkimäärä yli tuplaantuu talvikauteen verrattuna. Salessa se tarkoittaa kaksin verroin suurempia asiakas- ja tavaramääriä. Alkukesän kohokohta on 10.6. järjestettävä kyläkauppapäivä.

8.6.2023

Kesä vs talvi Sale Klamilassa

Sale Klamilan tiimiläiset listasivat, mikä kaikki muuttuu kesän tullen:

  • Tuplaus asiakas- ja tuotemäärissä sekä myynnissä.
  • Sale-ketjun kesätuotteet esille. Myyntihittejä jäätelöt, grillattavat, hevi ja etenkin juomat.
  • Erityisruokavalioiden tuotteilla enemmän menekkiä.
  • Pihalla kesäkukka- ja multamyyntiä.
  • Supervilkasta varsinkin aurinkoisina päivinä.
  • Enemmän tekijöitä, vähemmän yksintyöskentelyä.
  • 2 kesätyöntekijää ja 4 Tutustu työelämään ja tienaa -nuorta apuna.
  • Pidennetyt aukioloajat sunnuntaisin.
  • Hymy ja hyvä fiilis tavallistakin herkemmässä!

Haminan ja Virojoen välimaastossa, historiallisen Kuninkaantien varrella sijaitsee noin 700 vakituisen asukkaan Klamila. Kauppa on toiminut kylän sydämenä sukupolvelta toiselle: ensi vuonna tulee sata vuotta Klamilan osuuskaupan avauksesta. 1990-luvun alussa myymälästä tuli Sale. Pari vuotta sitten myymälä päivitettiin uuteen, raikkaaseen Sale-ilmeeseen.

– Sale on kyläläisille ja mökkiläisille korvaamaton, sillä lähimmät muut kaupat ovat noin 20 kilometrin päässä, Klamilan ja Miehikkälän Salea vetävä myymäläpäällikkö Jonna Leppänen kuvailee.

Samaa mieltä on Salen asiakas Tuula Olli, joka käyttää lähikauppansa palveluja usein monta kertaa viikossa.

– Tänne on helppo tulla, valikoima on varsin kattava, on laajat aukioloajat ja aina ystävällistä palvelua. On hienoa, että meillä on oma kauppa, jossa näkee tuttuja ja voi vaihtaa kuulumiset, Tuula kertoo ostostensa lomassa.

Salea kiittävät myös ostoksille lähes naapurista piipahtaneet Mervi Pasila ja Juhani Borg:

– Täällä saa tehtyä kaikki perusostokset, mikä helpottaa huomattavasti elämäämme. Piipahdamme täällä lähes päivittäin samalla kun ulkoilutamme koiraamme. Ja aina on mukavan lämmin ja leppoisa meininki, he kiittävät.

Kesäsesonki on jokavuotinen tehokkuustesti

Kesää kohti mökkiläisiä tulee Saleen ostoksille yhä enemmän. Vilkkainta on kesä–heinäkuussa.

– Kesäsesonki on meille jokavuotinen tehokkuustesti: kuinka saamme myytyä reilun parinsadan neliön myyntitilastamme talvikauteen nähden tuplamäärän tavaraa. Kesä ratkaisee koko vuoden menestyksen, Jonna toteaa.

Kesäaikaan salelaiset aloittavat kuormien purun jo aamuviideltä, jotta tavarat olisivat mahdollisimman hyvin esillä asiakkaiden saapuessa.

– Huolellinen suunnittelu, pidemmät työvuorot ja kesäapulaiset – tällä tavoin hommat hoituvat. Tänä vuonna saamme avuksemme kaksi nuorta koko kesäksi ja neljä parin viikon Tutustu työelämään ja tienaa -jaksoille, Jonna kertoo.

Tuotteiden saatavuus testataan varsinkin kesän aurinkoisimpina päivinä, jolloin kaupalla on supervilkasta.

– Mökkiläisiltä tulee joskus hiukan erikoisempia tuotetoiveita, joita pyrimme toteuttamaan mahdollisuuksien mukaan. Tärkeässä roolissa ovat myös paikalliset suosikkituotteet, kuten leivonnaiset ja erikoisoluet. 

Kyläkauppapäivänä juhlistetaan omaa kauppaa ja kesää

Kyläkauppapäivä 10.6. on hyvä hetki muistuttaa lähipalveluiden merkityksestä. S-ryhmästä tapahtumaan osallistuu yli 200 myymälää ympäri Suomen. Tapahtuma näkyy varsinkin noin 300 myymälän Sale-ketjussa, myös Sale Klamilassa.

– Kyläkauppapäivän kunniaksi on kiva järjestää asiakkaillemme pientä tapahtumaa ja tarjoiluja. Suunnitteilla on esimerkiksi arpajaiset ja tarjouksia sekä VPK:n kahvio ja kalustoesittelyä, Jonna tiimeineen kertoo.

– Jos sää suosii, täällä käy varmasti iloinen kuhina Kyläkauppapäivänä.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.