Hertsin Prisman sisäänkäynnin ohjeet

Kauppareissu korona-aikana: Ota huomioon ainakin 4 asiaa – oma olo, turvaväli, hygienia ja maskisuositus

Pidetään toisistamme huolta. Kasvomaskien käyttöä suositellaan erityisesti alueilla, joissa koronavirusepidemia on kiihtymis- tai leviämisvaiheessa.

8.10.2020

Koronavirusepidemia on kiihtynyt syksyn aikana koko maassa. Turvallisuus on yhteinen asiamme, joten haluamme muistuttaa, miten jokainen asiakas voi omalta osaltaan estää taudin leviämistä.

1. Oma olo

Erityisesti omaan olotilaan kannattaa kiinnittää huomiota.

”Lipsumiseen ei ole kenelläkään varaa. Jos nenä vuotaa tai kurkku on karhea, myymälään ei kannata lähteä. Tämä koskee sekä asiakkaita että henkilökuntaa”, S-ryhmän riskienhallintapäällikkö Mikko Koskinen muistuttaa.

”Jos jääkaappi ammottaa tyhjyyttään ja täydennystä on saatava, kannattaa suosia ruoan verkkokauppaa tai pyytää vaikkapa ystävää tuomaan ostokset.”

Ruoan verkkokauppa Foodie.fi palvelee myös karanteenissa olevia asiakkaita. He voivat ruokaa tilatessaan pyytää, että kuljettaja jättää tilauksen oven ulkopuolelle. Maksu verkkokaupassa suoritetaan etukäteen.

2. Hygienia

Kädet on hyvä pestä ennen kaupassa asiointia ja myös sen jälkeen. Toimipisteistä löytyy lisäksi käsidesiä.

 ”Myymälöissä pintoja puhdistetaan säännöllisesti ja hygieniasta huolehditaan korostetusti, mutta asiakkaiden toivotaan pitävän huolta omasta käsihygieniastaan”, Koskinen kertoo.

 ”Mikäli mahdollista, suosittelisimme myös pohtimaan, kannattaako tässä tilanteessa kauppaan ottaa mukaan pieniä lapsia. Pienet ja vikkelät kädet ovat tunnetusti vaikeat pitää puhtaana.” 

3. Turvavälit

Myymälöiden lattiatarrat muistuttavat asiakkaita turvaväleistä, mutta asiaan täytyy kiinnittää huomiota vaikkei tarroja olisikaan.

 ”Nyt vaaditaan malttia. Aina kun odotat omaa vuoroasi esimerkiksi kaupassa hedelmävaa’alle, palvelutiskille tai kassalle, muista pitää riittävästi etäisyyttä muihin. Kassallakaan ei ole kiire. Annetaan muiden pakata ostoksensa kaikessa rauhassa. Turvavälit on muistettava näin syyslomien aikaan myös hotellien vastaanotoissa, aamupalalla tai vaikkapa ABC:n noutopöydässä”, Koskinen ohjeistaa.

Kauppareissujen ajankohtaa kannattaa niin ikään pohtia. On hetkiä, jolloin hyllyjen välissä on väljempää.

 ”Laajoista aukioloajoistamme löytyy rauhallinen asiointiaika kaikille. Yli 70 myymäläämme palvelee ympäri vuorokauden.”

4. Kasvomaskit

Suosittelemme asiakkaille kasvomaskin käyttöä erityisesti niillä alueilla, jotka ovat taudin kiihtymis- tai leviämisvaiheessa. Lokakuun 8. päivänä näitä alueita olivat Pohjanmaan, Helsingin ja Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Varsinais-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirit. Tilanteen kehittymistä voi seurata THL:n verkkosivuilta

 Suojautuminen koskee myös S-ryhmän omaa henkilökuntaa.

 ”Henkilökuntamme työskentelee kassoilla ja muilla asiakaspalvelupisteillä pleksin suojaamina. Muualla myymälöissä käytämme visiirejä tai maskeja.”

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.