sisäänkäynti

Käsidesiä asiakkaille myymälöiden sisäänkäyntien yhteyteen

Jokainen voi alentaa tartuntariskiä pitämällä huolta hyvästä käsihygieniasta. S-ryhmän toimipaikkoihin tuodaan käsidesiä myymälöiden sisäänkäyntien yhteyteen.

13.4.2020

Kädet on syytä pestä tai desinfioida ennen myymälässä asiointia ja sen jälkeen. Monesta myymälästä käsienpesupiste löytyy pullonpalautuspisteen vierestä. Nyt S-ruokakauppoihin, ABC-asemille sekä Sokos- ja Emotion-myymälöihin tuodaan myös käsidesiä sisäänkäyntien viereen.

– Käsidesiä saadaan nyt kaikkiin toimipaikkoihin sisäänkäyntien yhteyteen. Kyse on merkittävästä panostuksesta, sillä arviomme mukaan käsidesiä tulee kulumaan myymälöissä tuhansia litroja päivittäin. Hyvä käsihygienia edesauttaa tartuntojen leviämisen ehkäisemisessä, joten käsidesiä kannattaa nyt ehdottomasti käyttää, kertoo suunnittelujohtaja Mika Lyytikäinen S-ryhmästä.

S-ryhmän toimipaikoissa pidetään nyt tehostetusti huolta siivouksesta ja hygieniasta. Jokainen asiakas voi alentaa tartuntariskiä pitämällä huolta omasta käsihygieniastaan ja noudattamalla metrin turvaväliä myymälässä asioinnin eri vaiheissa. Omaa vuoroa tulisi malttaa odottaa niin hedelmävaa’alla, kassalle jonottaessa kuin ostoksia pakatessa. S-ruokakauppoihin asennetaan kassojen läheisyyteen lattiatarroja, jotka muistuttavat oikean etäisyyden säilyttämisestä jonotustilanteessa.

S-ruokakauppojen kassoille on jo asennettu sekä kassatyöntekijöitä että asiakkaita suojaavia pleksejä. Kuittipäätteet on kassoilla käännetty niin, että asiakas ottaa kuittitulosteen itse. Myös kassakapuloiden käytöstä S-ruokakaupoissa on luovuttu toistaiseksi ja myymälähenkilökunta ohjaa asioinnin sujuvuutta kassalinjastoilla.

Käsidesiä myyntiin uusilta kotimaisilta toimittajilta

Prismoihin ja suurimpiin S-marketeihin saadaan viikoittain myös myyntiin käsidesiä uusilta suomalaisilta käsidesitoimittajilta. Savonlinnalainen panimo Olaf Brewing ja joensuulainen suksivoideyhtiö Vauhti Speed Oy aloittivat käsihuuhteen valmistamisen vastatakseen koronavirustilanteen aiheuttamaan kasvaneeseen kysyntään.

Käsidesin suuren kysynnän vuoksi S-ruokakaupoissa rajoitetaan tuotteiden ostamista kahteen käsidesituotteeseen taloutta kohti. Näin pyritään varmistamaan, että tuotteita riittää mahdollisimman monelle asiakkaalle. Suuresta kysynnästä johtuen käsidesin saatavuus voi vaihdella myymälöittäin. Pumppupullopakkauksista on pulaa koko maassa, ja nyt myyntiin tulevat tuotteet ovat täyttöpulloja sekä matkakokoisia pakkauksia.

– Suomessa käsidesin toimituksissa etusijalla on tietysti terveydenhuollon henkilökunta. Käsidesin saatavuudessa on ollut haasteita, mutta nyt saimme myyntiin täyttöpulloja aivan uusilta kotimaisilta käsihuuhteen valmistajilta. Hankintamme etsii jatkuvasti uusia valmistajia, jotka pystyvät toimittamaan turvallisia ja viranomaismääräykset täyttäviä käsidesituotteita valikoimaamme, kertoo suunnittelujohtaja Mika Lyytikäinen.

 


Kuvat: SOK

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.