Kuvateksti

Hotelliketju kiinnittää huomiota intuitiiviseen syömiseen ja ruoan ympäristövaikutuksiin

Suomen Radisson Blu Hotellit panostavat asiakkaan yksilölliseen hyvinvointiin ja vähentävät tarjoamansa ruoan ympäristövaikutuksia. Oman kehon kuunteluun sekä Satokausikalenteriin perustuva uudistunut Brain Food -kokousruokavalio yllättää, luo hyvää oloa ja antaa yksilöille mahdollisuuden tehdä kestäviä valintoja ruokailun kautta.

11.4.2018

"Majoitus- ja ravitsemistoimialalla on sekä suuri vastuu että hyvä tilaisuus kehittää sekä alan toimijoiden että hotelliasiakkaiden vastuullisuusajattelua. Radisson Blu Hotellit ovat sitoutuneet jatkuvasti kehittämään toimintansa vastuullisuutta sekä auttamaan vieraitaan näkemään vastuullisen toiminnan merkityksen omassa elämässään", sanoo SOK:n vastuullisuuslähettiläänä toimiva Bruce Oreck, Yhdysvaltain Suomen suurlähettiläs (2009-2015) sekä Aalto-yliopiston Executive in Residence.

Yleisessä ravintokeskustelussa on tapahtunut viime vuosina merkittävä kehitys. Kehoa kuunnellaan entistä enemmän ja syömisen nautittavuuteen sekä stressittömyyteen halutaan yksilötasolla satsata. Tätä pinnalla olevaa ilmiötä kutsutaan intuitiiviseksi tai tietoiseksi syömiseksi (mindful eating). Muun muassa näihin tarpeisiin hotelliketju haluaa nyt vastata uudistuneella Brain Food -konseptillaan.

- Voidaan hyvin ajatella, että puolet ruoan tuottamasta hyvinvoinnista tulee siitä, mitä ruokaa syödään ja toinen puoli siitä, millä fiiliksellä sitä syödään, sanoo Radisson Blu Hotellien Brain Food -ruokavalion kehittämiseen osallistunut ravitsemusasiantuntija Patrik Borg.

- Uudessa kokousruokavaliossa huomioidaan monipuolisesti yksilön tarpeet, vireystason ylläpito, satokauden tuotteet ja ympäristönäkökulmat. Ruoat tehdään satokausikalenteria mukaillen, kuukausittain vaihtuvista kausikasviksisista ja -juureksista, kaloista, marjoista sekä hedelmistä, lähituottajia ja luomua hyödyntäen, sanoo Suomen Radisson Blu Hotellien Brand Manager Mika Riuttanen.

Koska 40 prosenttia ihmisten kulutuksen ympäristövaikutuksista aiheutuu ruoasta, pyritään tuotteet käyttämään kekseliäästi loppuun saakka.

- Jos tarjolla on esimerkiksi grillattua parsaa, voidaan leikatut kannat hyödyntää keittoon tai vihersmoothieen. Aamupalalta jääneistä hedelmistä voidaan puolestaan tehdä vaikka jäätelöä, kuvailee raaka-aineiden suunnitteluun osallistunut Satokausikalenterin kehittäjä ja toimitusjohtaja Samuli Karjula.

Älä rajoita, vaan salli syöminen

Brain Food -ruokavalion perusajatus on huolehtia kokousvieraiden hyvinvoinnista ja kokousten tehokkuudesta oikean ruokavalion avulla. Näin on tehty Radisson Blu Hotelleissa jo seitsemän vuoden ajan. Uudistuksen mukana konseptissa huomioidaan entistä paremmin myös asiakkaan tunteet ja yksilölliset tarpeet – kysytään, miltä sinusta tuntuu juuri nyt? Tekeekö väsyneenä mieli itse puristettua vitamiinimehua vai ehkä sittenkin itse tehtyä hattaraa?

– Tutkimustulokset osoittavat, että intuitiivisuus ja sallivuus vähentävät ylilyöntejä, eli kun emme luo itsellemme kahlitsevia rajoja, pysyy kokonaisuus hallinnassa ja tasapainossa. Siihen liittyy vahvasti myös elämyksellisyys. Ruokailu on iloinen asia, ja siitä pitäisi pystyä nauttimaan stressaamatta. Silloin fokus säilyy oikeissa asioissa ja mieliala virkeänä, korostaa Patrik Borg.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.