Hihna247 näytetään juhannuksena 2019 Tampereelta

Hihna247 ensi kertaa Tampereella! Kummeli-kaksikko selostaa Prisman kassahihnan tapahtumia juhannusaattona

Sadat tuhannet suomalaiset seuraavat tänä vuonna tamperelaisten juhannusostoksia, kun Suomen suosituin Facebook-livelähetys Hihna247 näyttää juhannusaaton lähetyksen Tampereelta Kalevan Prismasta. Tänä vuonna Hihna247 saa ensimmäistä kertaa historiassaan liveselostuksen, jota voi seurata myös paikan päällä Kalevassa.

17.6.2019

Ensimmäiset vihdat tai vastat, grillausvälineet sekä mustamakkarat ja muut paikalliset herkut lipuvat kaikkien nähtäville Prisman Facebook-sivulla juhannusaattona kello 16 - 24.

Hihna-ilmiö sai alkunsa juhannuksena 2017, jolloin livelähetys keräsi Facebookissa yli miljoona katselua. Kaikki neljä aikaisempaa Hihna247-lähetystä on kuvattu Helsingissä, nyt vuorossa on Suomen Tampere. Hihnan suora lähetys kuvataan Kalevan Prisman kassalla numero 12.

– Hihna247:n ympärille on syntynyt sitoutunut hihnaheimo, joka varmasti pyhittää juhannuksensa jälleen kerran hihnan katsomiseen ja kommentointiin. Koska lähetys tehdään nyt Tampereelta, kerääntyy hihnaa katsomaan todennäköisesti myös aivan uusia katsojia muun muassa Kummeli-selostuksen innostamana, kaikkia Hihna247-lähetyksiä toteuttamassa ollut Juha-Matti Levo S-ryhmän vähittäiskaupan viestinnästä kertoo.

Myös Kalevan Prisman henkilökunnalle ja asiakkaille on luvassa erilainen juhannus.

– Kyllä me odotamme aatoksi hulinaa, onhan kyseessä ilmiö, joka saapuu nyt ensimmäistä kertaa Tampereelle. Yleensä asiakasvirta hiljenee aattoillan edetessä, mutta tänä juhannuksena meillä on todennäköisesti juhannusjuhlan tuntua koko illan puoleen yöhön saakka, toimialajohtaja Ville Jylhä Pirkanmaan Osuuskaupasta fiilistelee.

Nyt tulee Hihna-fanien toivoma liveselostus – nähdäänkö Tonnin seteli -ilme?

Kuvauspaikan lisäksi uutta on Hihna-fanien jo pitkään toivoma liveselostus. Tamperelaisten juhannusostoksia kommentoivat huipputoimittaja Mika Lilja sekä kaikkien hihnojen erikoisasiantuntija Pauli Kymäläinen Tampereen yliopistosta.

Prisman hihna-ilmiöstä inspiroituneiden hahmojen taustalla ovat tamperelaisen huumorin ikoniset tähdet Timo Kahilainen ja Heikki Silvennoinen. Hihna-kansan odotukset ovat korkealla: nähdäänkö liveselostuksessa legendaarinen tonnin seteli -ilme?

Luvassa on kaksi puolen tunnin selostusspurttia, ensimmäinen kello 20 ja toinen kello 21.

– Kun kerran Tampereella ollaan, niin pitäähän Hihna247:n myös kuulostaa tamperelaiselta. Selostajakaksikon viiltävää analyysia voi seurata myös livenä Kalevan Prismassa, sillä selostuskoppi on aivan kuvattavan kassahihnan läheisyydessä. Ja selostus on tietenkin kuultavissa myös Facebook-lähetyksessä, kunhan laittaa äänet päälle, Ville Jylhä vinkkaa.

Hihna247-lähetys Prisman Facebook-sivulla juhannusaattona kello 16–24: https://fi-fi.facebook.com/prisma.fi/. Katsojat voivat osallistua keskusteluun Prisman Facebookissa sekä Twitterissä aihetunnisteella #hihna247.

Lisätietoja medialle:

Juha-Matti Levo, community manager, S-ryhmän vähittäiskauppa, p. 010 768 0650, juha-matti.levo@sok.fi

Ville Jylhä, toimialajohtaja, Pirkanmaan Osuuskauppa, p. 010 76 70079, ville.jylha@sok.fi

***

Hihna247 – historia

Ensimmäinen Hihna247-lähetys tehtiin juhannuksena 2017. Hidasta kassahihnan liukua ihasteltiin Prisman Facebookissa 12 tuntia ja huipennuksena Sub-kanavalla nähtiin hihnan kolmetuntinen suora tv-lähetys.

Jatkoa seurasi samana vuonna, kun livelähetys toteutettiin itsenäisyyspäivänä yhteistyönä Suomen ulkoministeriön kanssa. Prisman Facebookin lisäksi HiHna247 eli #Checkout247 nähtiin Suomen virallisella ThisisFINLAND-maakuvasivustolla.

Hihna pyöri jälleen kellon ympäri juhannuksena 2018, rinnallaan spin-off-tuotanto. Laajasalon opiston viestinnän opiskelijat kommentoivat Hihnaa Kaaren Prisman Hihnastudion sohvalta. Opiskelijoiden kommentointia saattoi seurata Youtube-kanavalla. Samana vuonna nähtiin myös ensimmäinen Jouluhihna joulupukin ja joulumusiikin kanssa, tietenkin.

Ensimmäiset neljä lähetystä kuvattiin Helsingissä Kannelmäen Prisman kassahihnalla 26 ja juhannuksena 2019 Hihna lähtee maakuntakierrokselle Tampereelle. 8 tunnin lähetys tehdään Kalevan Prismasta. Mukaan tuodaan ensimmäisen kerran liveselostus, josta vastaavat Kummeli-miehet Heikki Silvennoinen ja Timo Kahilainen. Selostus on kuultavissa ja nähtävissä myös livenä Kalevan Prismassa.


Kuvat: SOK

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.