Kuvateksti

Elokuva-arvostelu: Grace of Monaco

Kesäkuun kuukauden elokuvassa Nicole Kidman näyttelee Grace Kellyä, joka vaihtoi Hitchcockin elokuvat Monacon ruhtinattaren rooliin.

30.5.2014

Grace Kelly oli eräs Hollywoodin tunnetuimpia naistähtiä 1950-luvulla.  Hänen loistelias elämänsä muuttui monen silmissä saduksi, kun Grace rakastui prinssiin ja hänestä tuli Monacon ruhtinatar.

Nicole Kidman muuntautuu ruhtinatar Graceksi Olivier Dahan ohjaamassa elokuvassa, joka oli myös tämän vuoden Cannesin elokuvafestivaalien avajaiselokuva. Elokuva kertoo tositapahtumiin pohjautuen ruhtinattaren kriisistä uran ja rakkauden välillä samalla, kun Ranska uhkaa miehittää Monacon.

Elokuva ei esittäydy omaelämäkerrallisena dokumenttina saati prinsessasatuna, vaan onnistuu tuomaan naisen paineet uran ja perheen välillä myös nykypäivää heijasteleville tasoille. Gracen on omaksuttava elämänsä rooli voittaakseen miehensä (Tim Roth) ja monacolaisten luottamuksen.

Katso elokuvan traileri ja näytösajat tästä.

Ohjaus: Olivier DahanKäsikirjoitus: Arash AmelPääosissa: Nicole Kidman, Tim Roth, Frank Langella, Paz Vega

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.