S-Apteekki.fi

Digiostaminen kasvaa apteekeissa – korona-aika moninkertaisti S-Apteekki.fi:n tilausmäärät

Korona-aika on kasvattanut tuntuvasti verkko-ostamista eri toimialoilla. Digiostamisen suosion kasvu näkyy myös apteekeissa. S-ryhmän kumppaniapteekki S-apteekin tilausmäärät ovat kevään aikana moninkertaistuneet.

19.5.2020

S-ryhmä ja Helsingissä kauppakeskus Kaaressa toimiva Apteekki Isokannel käynnistivät viime marraskuussa uudistetun verkkoapteekin osoitteessa S-Apteekki.fi. Uusi palvelu rakennettiin yhteistyössä apteekin ja S-ryhmän kanssa. Verkkoapteekki palvelee koko Suomea.

”Moni ei ole tiennyt, että kaikkia apteekkiostoksia voi tehdä myös verkossa tai tilata kotiin, mutta kevään poikkeustilanne on lisännyt tietoisuutta merkittävästi. Apteekkituotteiden verkko-ostaminen on selkeästi kasvanut ja myös ensikertalaiset ja ikäihmiset ovat löytäneet verkkotilaamisen”, kertoo S-Apteekki -palvelun apteekkari Nanna Honkanen.

Palvelun tilausmäärät ovat olleet jo kolmekymmentä kertaa suurempia kuin Apteekki Isokanteleen vanhassa verkkokaupassa viime vuonna – kevään kovimmissa piikeissä jopa enemmänkin. S-Apteekki.fi:stä ostetaan sekä reseptilääkkeitä että käsikauppatuotteita. Koronaepidemian alkuvaiheessa maaliskuussa muun muassa käsidesi, hengityssuojaimet, pulssioksimetri sekä tulehduskipulääkkeet ja parasetamoli nousivat hetkellisesti hittituotteiksi. Kovin kysyntäpiikki on kuitenkin jo ohitettu ja asiakasvirta tasoittunut.

S-apteekki aloitti keväällä myös tuotteiden pikatoimitukset, jonka kautta toimituksen saa jopa alle kolmessa tunnissa. Palvelun piirissä on noin miljoona pääkaupunkiseudun asukasta.

Fiksuin ratkaisu riskiryhmäläisille ja ikäihmisille

Verkkoapteekissa asioimalla riskiryhmäläiset ja ikäihmiset voivat välttää kontaktia toisten ihmisten kanssa ja minimoida tartuntariskiä.  Apteekkimyymälään ei pidä mennä asioimaan kipeänä, ei edes pienessä nuhassa tai jos kotona on sairastuneita. Tällöin apteekkiasiat voi hoitaa verkossa tai läheisten avustuksella.

”Ikäihmisten kohdalla erityisesti verkkoapteekin kotiinkuljetuspalvelut ovat olleet suosittuja. Reseptilääkkeiden tilaaminen verkkokaupan kautta on saanut vanhemmatkin asiakkaat käyttämään palvelua. Myös toisen puolesta asiointi on mahdollista, kun tekee sähköisen valtuutuksen Suomi.fi -palvelussa”, kertoo kehityspäällikkö Jarkko Mäkinen S-ryhmän vähittäiskaupasta.

Verkkoapteekin käyttäjistä lapsiperheet ovat tottuneimpia ostajia. He ovat löytäneet verkkoapteekin helpottamaan kiireistä arkea ja yhdistävät usein apteekkitilauksen kauppakassitilauksen noudon yhteyteen.

S-apteekki.fi:n verkkokaupan ostoista on mahdollista myymälän tapaan saada myös Bonusta ei-lääkkeellisistä tuotteista.

Lisätietoja: Jarkko Mäkinen, kehityspäällikkö, S-ryhmän vähittäiskauppa, jarkko.makinen(at)sok.fi, puh. 010 768 0583

www.s-apteekki.fi

 


Kuvat: S-Apteekki.fi

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.