Black Friday

Black Fridaysta vahva startti Prisman ja Sokoksen joulukauppaan

Black Friday -kampanja on lyönyt toden teolla läpi myös Suomessa starttina joulusesonkiin. Alun perin yhdysvaltalaisesta kiitospäivätraditiosta kumpuavan tapahtuman suosio näkyi vahvasti myös S-ryhmän Prisma- ja Sokos-ketjuissa, jotka kumpikin tekivät vahvoja myyntiennätyksiä niin verkossa kuin kivijalkamyymälöissä.

2.12.2019

”Black Fridaysta on tullut Suomessa odotettu tapahtuma, johon moni ajoittaa esimerkiksi joululahjaostokset tai isommat kodinkonehankinnat. Prisman tämän vuoden ykköshitti oli Playstation-konsoli, mutta Black Friday ei ole kuitenkaan enää pelkkä kodintekniikan ja viihde-elektroniikan kampanja. Kaikista tuoteryhmistä eniten myyntiään kasvattivat lelut, jotka lähes tuplasivat myyntinsä viime vuoden Black Fridayhin nähden”, valikoimajohtaja Ville Vahla SOK Vähittäiskaupan ketjuohjauksesta kertoo.

Aiemmin yksinomaan perjantaille sijoittunut kampanja on viime vuosina laajentunut lähes koko viikon kestäväksi tapahtumaksi. Prismassa Black Friday -kampanjaa on vietetty viimeiset kaksi vuotta keskiviikosta sunnuntaihin. Tänä vuonna tarjoukset jatkuvat Prismoissa myös Black Fridayn jälkeisenä maanantaina eli Cyber Mondayna.

”Hyviä löytöjä voi tehdä verkkokaupastamme ja myymälöistämme koko joulukuun. Kun verkosta ostaa joululahjat viimeistään 16.12., ehtivät paketit jouluksi perille”, Vahla vinkkaa.

Sokoksella Black Friday painottui erityisesti perjantaiaamuun, jolloin kaikki tavaratalon tuotteet olivat 30 prosentin alennuksessa. Verkkokaupasta sai 30 prosenttia alennusta ostoskorin kalleimmasta tuotteesta koko loppuviikonlopun ajan.

”Sokokselta ostettiin Black Fridayna paljon joulunajan tuotteita. Erityisesti kaupaksi kävivät kosmetiikan lahjapakkaukset, tuoksut ja suomalaiset merkkiastiat”, Sokoksen myyntijohtaja Hans Backström kertoo.

Lisätietoja medialle:

Ville Vahla, valikoimajohtaja, Prisman käyttötavarakauppa, 010 76 80625

Hans Backström, myyntijohtaja, Sokos, 010 76 81520

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.