Vuoroesimies Kevin Purtonen, Inex Partners

Arvokasta esihenkilökokemusta tiimiläisille – kesätyönä pomon pesti

S-ryhmän logistiikasta vastaavassa Inex Partnersissa pestataan kesäisin omasta henkilöstöstä työntekijöitä väliaikaiseen esihenkilöasemaan auttamaan muun muassa töiden ja lomien organisoinnissa. Kesäesihenkilön työssä tekijälle tarjoutuu oiva mahdollisuus saada uudenlaista kokemusta tehtävistä, joilla voi olla merkitystä myöhemmälle uralle.

16.6.2022

Inex Partnersin Sipoon logistiikkakeskuksessa kuudetta kesää käytössä oleva malli antaa esihenkilökokemusta myös sellaisille inexiläisille, jotka eivät ole aiemmin työskennelleet pomoina. Tänä vuonna Inexillä työskentelee 16 kesäesihenkilöä. Määrä on kasvanut vuosi vuodelta samalla kun mielenkiinto tehtäviä kohtaan on lisääntynyt.

Aiempaa kokemusta esihenkilötyöstä ei tehtävään vaadita. Tärkeintä on henkilön soveltuvuus ja aito kiinnostus, positiivinen asenne sekä motivaatio. Kesäpestin myötä työntekijällä on mahdollisuus kehittää omaa osaamistaan, työuraansa ja saada arvokasta työkokemusta esihenkilötyöstä.

– Työnantajan näkökulmasta saamme esihenkilön, joka jo valmiiksi osaa ja tuntee talon sekä työn ja sen vaatimukset. Osa henkilöistä on jo ollut yhden tai useamman kesän tehtävässä, mikä tuo varmuutta tehtävän hoitoon. Puolin ja toisin voi siis kokeilla, onko esihenkilötyö sitä, mitä työntekijä voisi ja haluaisi tehdä myös tulevaisuudessa, sanoo HR-asiantuntija Johanna Karhapää Inex Partnersilta.

Kokemus voi avata monenlaisia kehityspolkuja niin esihenkilö- kuin toimihenkilötehtäviin. Monia kesäesihenkilönä toimineita on myöhemmin valittu vakituisiksi esihenkilöiksi tai he ovat jatkaneet muihin tehtäviin talon sisällä. Kesäesihenkilönä toimineet voivat tehdä ketterästi vakituisten esihenkilöiden sijaisuuksia myös kesän jälkeen.

Tärkein työtehtävä: alaisten auttaminen

Logistiikkatyöntekijä Kevin Purtonen toimii kesäesihenkilönä toukokuun alusta elokuun loppuun saakka.

– Tavallisesti tehtäviini kuuluvat tuotekeräysten sujuvoittaminen ja kerääjien avustaminen. Varmistan, että meillä on kerätty tilauksia vastaavat, oikeat tuotemäärät. Työkokemusta minulla on jo laajasti yli neljältä vuodelta. Aloitin 2018 kesätyöntekijänä ja olen viihtynyt hyvin siitä lähtien, Kevin kehuu.

Nyt kesäesihenkilönä Kevin vastaa tuotannon läpimenon valvonnasta, vuorosuunnittelusta sekä henkilöstöresurssien riittävyydestä ja tarvittavista muutoksista. Lisäksi hän toimii henkilönä, jolle hänen 16 tiimiläistään voivat tulla puhumaan ja pyytämään apua pienissäkin asioissa.

– Autan tarvittaessa kaikkia työntekijöitä, en vain näitä kuuttatoista. Joissakin vuoroissa omalla vastuualueella saattaa olla jopa 50 henkilöä.

Nousujohteisella uralla

Kesäesihenkilön pestiin Kevin haki alalla etenemisen halusta.

– Syksyllä aloitan kolmannen vuoden opinnot logistiikan insinööriksi. Olen neljä vuotta päässyt seuraamaan omien pomojeni toimintaa, ja se on jo antanut tietynlaisen käsityksen eri tehtävistä ja vastuista.

Kevin uskoo uuden työkokemuksen antavan tulevaisuuteen loistavat uralla etenemisen mahdollisuudet. Kesän jälkeen hänellä on tavoitteena hakea jatkoa esihenkilötehtäviin muilta alueilta – tai sitten palata vanhaan työhön keräyksen pariin ja kokeilla ensi vuonna uudestaan.

– Kokemus on joka tapauksessa taskussa, joten esimiesten sijaistaminen onnistuu vastedes. Haluan kehittyä ja saada kokemusta alalta niin paljon kuin mahdollista, Kevin kiteyttää.


Kuvat: Jenni Halme

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.