ABC

ABC:n data paljastaa: suomalaiset ajavat juhannusliikenteessä 140 km ja sitten tulee ensimmäinen stoppi

Juhannuksena Suomi liikkuu maanteillä ja suuntaa tyypillisesti kohti mökkielämää. ABC-ketjulle juhannus on vuoden kiireisintä aikaa, kun sadattuhannet matkaajat poikkeavat liikenneasemilla virkistävällä tauolla.

17.6.2020

ABC-ketjun asiakasdata osoittaa, että viime juhannuksena 20.–23.6.2019 asiakkaat asioivat ABC-ravintolassa tai -marketissa keskimäärin 140 kilometrin päässä kotoa. Etäisyys on saatu laskemalla ABC:llä S-Etukorttia käyttäneen asiakkaan välimatka liikenneasemalta kotiseudulleen.

Etätöistä loivennusta juhannusruuhkiin?

Juhannuksen menoliikenne on vilkkaimmillaan torstaina klo 11–20. Tyypillisesti liikenne jonoutuu etenkin pääkaupunkiseudun ulosmenoteillä. Paluuliikenne on kuumimmillaan sunnuntaina klo 10–22.

- Nyt, kun kelit ovat kohdallaan, uskon ihmisten olevan hyvin aktiivisesti liikenteessä. Perinteiset ruuhkahuiput saattavat tänä juhannuksena tasoittua, sillä yhä useampi pystyy etätöiden ansiosta ajoittamaan liikkumistaan vähemmän ruuhkaiseen hetkeen, arvioi ABC-ketjun kehitysjohtaja Markku Lappalainen.

Tankkaaminen mobiilisti yleistyy nopeasti

Mobiilitankkaajien määrä ABC:llä on kasvanut noin neljänneksellä tämän vuoden alusta.

- Palvelun helppous on korostunut korona-aikana, jolloin mobiilitankkaus on nopeuden lisäksi myös turvallinen vaihtoehto, kun maksupäätteeseen ei tarvitse koskea lainkaan, sanoo kehitysjohtaja Tiina Viksten ABC-ketjusta.

ABC-ravintoloiden asiakasmäärät nousussa

Ravintola-asiakkaat ovat hienosti löytäneet takaisin ABC:lle sen jälkeen, kun ravintolat avattiin kesäkuun alussa koronatauon jälkeen. Asiakasmäärät ovat kehittyneet edellisviikosta nousujohdanteisesti.

- Lehtipihvi jatkaa kestosuosikkina. A la carte -ruokien osuus ravintolamyynnissä on nyt noussut hienosti, myös noutopöydän asiakasmäärät ovat vahvassa kasvussa, iloitsee ABC-ketjun kehitysjohtaja Marko Fonsén.

Liikennemäärät jatkavat kasvusuunnassa – eniten lisäystä Lapissa

Liikenteen vilkastuminen jatkui viikolla 24, kun tasaiseksi muodostunutta kasvua oli edellisviikon jälkeen jälleen neljä prosenttia. Eniten liikenne on lisääntynyt Lapissa, jossa ajoneuvoja oli liikkeellä kuusi prosenttia enemmän kuin viikolla 23. Varsinais- ja Keski-Suomessa liikennemäärät kasvoivat viisi prosenttia samalla ajanjaksolla.

Ajoneuvomäärät liikenteessä ovat yhdeksän prosenttia pienemmät kuin vuosi sitten samaan aikaan.

Lisätietoja: Marko Fonsén, kehitysjohtaja, ABC, puh. 040 1800 818, marko.fonsen(at)sok.fi Tiina Viksten, kehitysjohtaja, ABC, puh. 010 768 0810, tiina.viksten(at)sok.fi


Kuvat: SOK

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.