ABC ja ET-lehti kutsuvat ikäihmisiä Juttusille!

ABC ja ET-lehti kutsuvat ikäihmisiä Juttusille!

18.1.2012

S-ryhmän ABC-ketju ja ET-lehti kutsuvat erityisesti seniori-ikäisiä tapaamaan toisiaan ja jutustelemaan ajankohtaisista tai muuten mielenpäällä olevista asioista. Tavoitteena on lisätä yhteisöllisyyttä ja auttaa uusien ystävyyssuhteiden luomisessa. Juttusilla ollaan kaikissa Suomen ABC-liikennemyymälöissä joka tiistai ja torstai klo 12–16 välisenä aikana.

"Miten käy vaaleissa? Mitä mieltä olet karppauksesta? Teitkö uuden vuoden lupauksia"?Muun muassa tällaisia kysymyksiä ja keskustelunaiheita on painettu pöytäliinoihin, joita levitetään kuluvalla viikolla yli sataan ABC-liikennemyymälään eri puolilla Suomea. Pöytäliinat ovat osa Juttusille! -hanketta, jossa S-ryhmän ABC-ketju ja ET-lehti kutsuvat erityisesti seniori-ikäisiä tapaamaan toisiaan yhteisten juttuhetkien parissa.

Kohtauspaikkoja tarvitaan

"ABC-liikennemyymälät ovat paitsi tielläliikkujien palvelukeskuksia, myös paikallisten ihmisten – niin nuorten kuin vanhempienkin - kohtauspaikkoja. Yksi nopeimmin kasvavista asiakasryhmistämme ovat liikennemyymälöiden lähialueella asuvat seniorit. Haluamme Juttusille! -hankkeen avulla tarjota ihmisille helpon ja luontevan mahdollisuuden tavata toisiaan, saada uusia tuttavuuksia ja keskustella ajankohtaisista asioista", kehityspäällikkö Antti Erikivi ABC-ketjuohjauksesta kertoo.

Hanke toteutetaan vahvassa yhteistyössä ET-lehden kanssa.

"Aikuisella iällä ei aina ole yksinkertaista saada uusia ystäviä. ET-lehti on tehnyt pitkäjänteistä työtä yhteisöllisyyden ja ystävyyden lisäämiseksi. Juttusille! -hanke on uusi konkreettinen tapa lisätä kohtaamisia ja keskustelua yhteiskunnassamme, ja siten vähentää yksinäisyyttä", ET-lehden päätoimittaja Maija Toppila toteaa.

Vaikka Juttusille ovat tervetulleita kaikki, ikään katsomatta, halutaan hankkeella aktivoida nimenomaan seniori-ikäisiä tapaamaan toisiaan.  

Suomen Senioriliikkeen perustaja ja ensimmäinen puheenjohtaja, emeritaprofessori Sirkka-Liisa Kivelä pitää Juttusille! –hanketta eriomaisena esimerkkinä yhteiskuntavastuullisesta toimenpiteestä, jonka tavoitteena on löytää ratkaisuja olemassa olevaan ongelmaan.

"Juttusille! –hanke kiinnittää huomiota yhteiskunnallisesti erittäin tärkeään asiaan. Eristyneisyyttä ja yksinäisyyttä on yhteiskunnassamme aivan liian paljon. Ystävien ja juttukavereiden puutteesta kärsiviä on jokaisessa ikäryhmässä, mutta erityisen paljon heitä on senioreiden keskuudessa."

Sirkka-Liisa Kivelä toivoo, että mahdollisimman moni seniori-ikäinen lähtisi rohkeasti tapaamaan uusia ihmisiä, sillä sosiaalinen aktiivisuus vaikuttaa myönteisesti myös terveyteen.

"Jokainen meistä tarvitsee kavereita, joiden kanssa voi jutella niin omassa elämänpiirissä olevista kokemuksista kuin laajemmista maailman tapahtumistakin. Kaveri- ja ystävyysverkostot tuovat merkitystä elämäämme, ja lisäksi ne edistävät psyykkistä ja fyysistä toimintakykyä."

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.