Mervi on ylpeästi apsilainen

Mervi on ylpeästi apsilainen

Hevostilan, ravikisojen, kahden kodin, uusperheen ja haastavan työn pyörittäminen vaatii venymistä, mutta oikealla asenteella yhtälö toimii.

"Miulla on kaikessa vahva usko omaan tekemiseen. Enhän mie muusta elämästä ees tiiä", ABC-mimmi Mervi Roiha Härkönen letkauttaa.

Ylpeästi apsilainen

Ensimmäinen yövuoro ABC Särkisalmelta on jäänyt ikimuistoisena mieleeni. Olimme kaikki juuri avatussa liikennemyymälässä pihalla kuin heinäseipäät. Mutta kun tiimin yhteispeli toimii, niin tiukoistakin paikoista selvitään, niin siitäkin yöstä. Työ ABC:llä on monipuolista ja ah niin koukuttavaa! Vaikka ABC-maailma on kokenut monia muutoksia, porukkamme on vain parantanut juoksuaan. On upeita persoonia ja eri-ikäisiä, osaavia tekijöitä. Teemme täydellä sydämellä tärkeää työtä, josta saamme olla aidosti ylpeitä. Tsemppaan apsilaisia omalla esimerkilläni kokeilemaan rohkeasti uutta ja ottamaan sen vallan ja vastuun, mikä meille kaikille asiakaspalvelijoina kuuluu.

Ihan paras sekametelisoppa

Kirjasin ylös työpäivän askareita omaa ajankäyttöä kehittääkseni. Aikamoinen sekametelisoppahan siitä syntyi. Yhdessä hetkessä olen ABC:llä tiskaamassa, toisessa suunnittelen ravintolaremonttia, välillä selvittelen asiakaspalautteita, sitten mietin polttonesteiden hinnoittelua ja kohta suuntaan jo Lappeenrantaan palaveriin. Mutta tykkään tästä sopasta ihan älyttömästi! Nautin kentällä kiertämisestä, uuden kehittämisestä ja siitä, kun ehdin avuksi työvuoroihin. Miulle tämä on unelmatyö. Työt menevät aina edellä, mutta hevoset, ravit ja tilan työt tulevat heti perässä.

Nuori etäemäntä

Isosisko halusi muuttaa Helsinkiin. Mie tiesin jo lapsena, että jatkan kotitilan töitä. Teimme reilu vuosi sitten tilakaupat isäni kanssa, ja olen nyt tilan emäntä. Tosin kotitalomme ja hevosten arki on yhä isäni ja hänen avovaimonsa vetovastuulla. Mie käyn auttamassa tilan töissä sekä hevosten treenauksessa aina mahdollisuuksien mukaan. Käytännössä osallistun tiiviimmin talliarkeen viikonloppuisin ja joka toinen viikko. Asumme mieheni Mikon kanssa vuoviikoin Lappeenrannassa ja Parikkalassa. Uusperheeseemme kuuluvat Hertta 13 v ja Sylvi 9 v, jotka ovat luonamme Lappeenranta-viikkoina."
Mervi Roiha-Härkönen, ABC-toimialapäällikkö Etelä-Karjalan Osuuskaupasta

  • Koulutus: restonomi, YAMK, hevosenhoitajan tutkinto.
  • Ennen Eekoolle tuloa baari-, kahvila-, ravintola- ja yökerhotöissä.
  • Eekoon ABC-ketjuun vuonna 2009 S-Päällikkövalmennuksen kautta.
  • Heinäkuussa 2010 päälliköksi ABC Särkisalmelle, vuodesta 2014 lisäksi ABC-toimialapäällikkö. Kesästä 2018 saakka keskittynyt ABC-toimialapäällikön pestiin.
Haluatko meille töihin?

Ura #ässäduunissa?

Selaa avoimia työpaikkojamme, täytä hakemus ja liity mukaan 40 000 ässäläisen yhteisöön.

Kaikki avoimet työpaikkamme

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.