Samu Hokkanen - S-ryhmä
S-Market päällikkö, Hämeenmaa

Samu Hokkanen

S-Trainee 2018

Jyväskylän yliopistosta kauppatieteiden maisteriksi vuonna 2018 valmistunut Samu Hokkanen pääsi S-trainee-ohjelmassa hyödyntämään tietojärjestelmätieteen opintojaan sekä oppimaan paljon uutta marketkaupan alalta. Nykyisin Samu työskentelee marketpäällikkönä Metsäkankaan S-marketissa.

Kerro hieman urapolustasi.

Tulin valituksi osuuskauppa Hämeenmaalle market-toimialan traineeksi. Yhdeksän kuukauden trainee-ohjelman aikana sain monipuolisesti kokemusta erilaisista marketkaupan tehtävistä ja kiersin noin kymmenkunta eri myymälää. Pääsin tutustumaan kattavasti myymälätekemiseen mutta myös esimiestyöhön. Tutustuin myös muihin toimialoihin. Trainee-jakson aikana mut nimitettiin Karavaanin Saleen Riihimäelle myymäläpäälliköksi, tämän jälkeen siirryin Jalkarannan S-marketiin ja sieltä tulosvastuu vaihtui vuoden jälkeen hieman suurempaa, Metsäkankaan S-marketiin.

Mitä jäi mieleen S-Trainee-ohjelmasta?

Trainee-porukka sekä opintomatka Oxfordiin. Kävimme Oxfordin yliopistolla muutaman päivän ajan kuuntelemassa näkemyksiä vähittäiskaupan tulevaisuudesta – oli ikimuistoinen ja hieno kokemus päästä tuollaiseen fasiliteettiin ja ympäristöön pariksi päiväksi oppimaan. Sen lisäksi mieleen jäivät lähijaksot Helsingissä, joissa pääsimme kuuntelemaan korkean profiilin asiantuntijoita. Todella paljon sain myös itse vaikuttaa omaan trainee-aikaani ja sen kulkuun. Meille kaikille nimettiin myös harjoittelun ajaksi oma mentor, ja mulla oli meidän keskijohdosta ryhmäpäällikkö, jonka kanssa sparrailtiin läpi harjoitteluajan ja suunniteltiin etenemistä.

Entäpä hakuprosessi?

Mulle jäi siitä todella positiiviset fiilikset! Vaikka oli monivaiheinen prosessi niin viestintä pelasi hyvin alusta loppuun. Ensin jätettiin normaali hakemus. Tämän jälkeen oli vuorossa videohaastattelu. Jatkoon päässeet kutsuttiin Helsinkiin ryhmähaastatteluun ja siitä sitten vielä testipäivään. Lopuksi kutsuttiin Hämeenmaalle rekrytoivaan organisaatioon haastatteluun.

Mitä vinkkejä antaisit trainee-ohjelmaan hakeville?

Jokaisella meistä on omat vahvuutemme ja niitä kannattaa korostaa. Ennakkoluulottomuutta, valmiutta siirtyä pois omalta mukavuusalueelta sekä rohkeutta hypätä uuteen – sitä kautta oppii parhaiten tässä talossa.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.