Sokos- ja kauppakeskusjohtaja, Osuuskauppa Keskimaa

Outi Terho

S-Trainee 2016

Jyväskylässä Sokos- ja kauppakeskusjohtajana toimiva Outi Terho aloitti S-Trainee-ohjelmassa vuonna 2016. Outi on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri sekä matkailurestonomi ja kehittämisen mahdollisuudet sekä monipuoliset työtehtävät ovat saaneet Outin viihtymään S-ryhmässä jo pidempään.

Millaista on tavaratalojohtajan arki?

Vastaan tavaratalon toiminnasta ja tuloksesta. Tiimiini kuuluu myyntipäällikköjä, jotka ovat osastoista tulosvastuussa. Lisäksi työhöni kuuluu paljon kauppakeskusjohtamista: vastataan konsulttiyhteistyössä kauppakeskuksen vuokralaishankinnasta sekä tehdään paljon sidosryhmätyötä. Monipuolista kaupallista johtamista.

Antoiko S-Trainee-ohjelma eväitä esimiestyöhön ja millainen on mielestäsi hyvä johtaja?

Trainee-ohjelma antoi hyvin paljon eväitä esimiestyöhön. Ohjelma opetti reflektoimaan omaa toimintaa sekä kriittisesti analysoimaan tietoa ja sitä, mitä kannattaa kehittää. Parasta duunissani on mun aivan huippumotivoitunut ja ammattitaitoinen tiimi. Mun mielestä hyvä johtaja on johdonmukainen ja samalla empaattinen. Tyyppi, joka vahvasti ja selkeästi liidaa porukkaa tiettyä päämäärää kohti.

Mikä duunistasi tekee merkityksellistä?

Ehkä isoimpana se, että työssä saa päivittäin tehdä päätöksiä. Kun onnistuu tekemään oikeita ja hyviä päätöksiä ja näkee, että niillä on positiivinen vaikutus tulokseen tai kun tiiminä onnistutaan isosti niin kyllähän se tuo merkityksellisyyttä siihen työhön. Pääsen työtehtävissäni vaikuttamaan tosi isoihinkin asioihin näin alueellisesti, esimerkiksi kaupunkikeskustan kehityksen näkökulmasta.

Millainen S-ryhmä on työnantajana?

Varma, vahva, osaava ja uudistushaluinen. Perinteet ovat vahvat mutta koko ajan kaikessa tekemisessä on se ajatus, että meidän pitää mennä eteenpäin ja pystyä kehittymään asioissa.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.