Linda Rova - S-ryhmä
Ryhmäpäällikkö, marketkauppa, Osuuskauppa Arina

Linda Rova

S-Trainee 2016

Oulun yliopistosta kauppatieteiden maisteriksi valmistunut Linda Rova aloitti uransa S-ryhmällä jo vuonna 2009 ollessaan kesätöissä Rovaniemen Prisman kassalla. S-Trainee-ohjelman kautta Linda eteni nykyiseen työtehtäväänsä Osuuskauppa Arinan ryhmäpäällikkönä.

Oliko sulla kokemusta S-ryhmästä ennen kuin hait S-Trainee-ohjelmaan?

Olin opintojeni alkuvaiheessa kuullut S-Trainee-valmennuksesta ja jo silloin syttyi mielenkiinto ohjelmaa kohtaan. Ennen trainee-aikaani olin jo ollut Arinalla töissä erilaisissa tehtävissä: kesätöissä taloushallinnon puolella sekä laskenta-asiantuntijana. Valmistumisen jälkeen hain S-Trainee-ohjelmaan, ja tulin valituksi. Ohjelma starttasi vuonna 2016. Kiersin trainee-ohjelman ajan eri marketkaupan yksikköjä eri toimipaikoissa ja olin mukana muun muassa Sokos Herkun avajaisissa ja Qstockin Sale-rekka-projektissa. Erinäisten esimiestehtävien kautta päädyin trainee-ohjelman jälkeen ryhmäpäälliköksi.

Millaista on ryhmäpäällikön arki?

Minun alueena on Oulun pohjoispuoli ja Oulujokivarsi ja alueellani on yksitoista yksikköä. Viikoittain kierrän eri yksiköissä ja autan päälliköitä ja työryhmiä parhaani mukaan onnistumaan työssään ja strategian mukaisissa tavoitteissa. Autan esimerkiksi henkilöstöasioissa, annan käytännön vinkkejä tekemiseen ja sparrailen onnistumisissa ja haasteissa. Pyritään eri yksiköistä tunnistamaan hyviä käytänteitä sekä toimintatapoja ja jakamaan ne kaikille yksiköille.

Miten S-Trainee-ohjelman aikana valmennetaan esimiestyöhön?

Kyllä käytännön kokemuksen kautta rakentuu se oppi esimiestyöstä. Toki valmennusaikana pääsi seuraamaan monenlaista esimiestyötä yksiköiden esimiesten kautta: sai mallia, vinkkejä ja oppeja sekä muodostaa omaa näkemystä siitä, millainen esimies haluaisin olla. Hyvä esimies antaa vastuuta, on tarvittaessa tukena ja antaa palautetta – positiivista ja kehittävää.

Vinkkisi S-Trainee-ohjelmaan hakevalle?

Haussa menestyy olemalla oma itsensä ja lähtemällä mukaan oikeanlaisella asenteella – näytä se, että oikeasti haluat tätä. Valtavasta tietomäärästä pitää pystyä aina onkimaan se tärkein, muuten tietotulvaan hukkuu. Myös aina kun tehdään muutosta, tulee ihmiset sisällyttää muutoksen tekemiseen.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.