Hannu Tarvainen - S-ryhmä
Business Developer, SOK

Hannu Tarviainen

S-Trainee 2013

Tampereen Teknillisestä yliopistosta diplomi-insinööriksi vuonna 2012 valmistunut Hannu Tarvainen päätyi S-Traineen kautta rakentamaan uraa vähittäiskaupan alalla. Nykyisin Hannu työskentelee SOK:lla Business Developerina S-ryhmän vähittäiskaupan verkkokauppojen parissa.

Kerro hieman S-Trainee-matkastasi.

Aloitin HOK-Elannon puolelle ABC-ketjussa ja päädyin liikennemyymäläpäälliköksi vastaten liikennemyymäläni operatiivisesta tuloksesta. ABC-osuuden jälkeen otin haasteen vastaan HOK-Elannon projektipäällikkönä.

Miten matka jatkui S-Trainee-ohjelman jälkeen?

Vuoden projektipäällikkönä oltuani sain puhelun SOK:lta. Entinen esimieheni soitti ja kyseli, kiinnostaisiko mua lähteä ABC-ketjuohjaukseen SOK:lle, pääasiallisena vastuuna olisi ABC-marketkaupan kehittäminen. Kolmisen vuotta pääsin tekemään siellä hyvinkin erinäköisiä hommia, aina strategiatyöstä bändiuudistukseen. Sitten tuli mahdollisuus siirtyä verkkokaupan puolelle prosessien kehityksen pariin ja tuo vaikutti haasteelta, josta oli pakko ottaa koppia. Nykyisellään toimin Business Developerina ruoan verkkokaupan toimitusketjun parissa S-ryhmän vähittäiskaupan verkkokaupat -yksikössä. Täällä teemme tiivistä yhteistyötä monialaisen tiimin kanssa ruoan verkkokaupan kehittämiseksi ketteriä menetelmiä hyödyntäen.

Suosittelisitko S-Trainee-ohjelmaa?

Trainee-ohjelma oli ainakin itselle sellainen kokemus, että heitetään syvään päätyyn ja katsotaan, pysyykö pinnalla. Oli omat haasteensa mutta on se ihan superhyvä ohjelma. S-Trainee-ohjelma on hyvä polku päästä näkemään ja ymmärtämään koko organisaatiota.

Olet viihtynyt S-ryhmällä jo pidempään. Millainen meininki teillä siellä on?

No onhan tämä aika huikea paikka olla duunissa. Monessakin mielessä. Me ei olla maksimoimassa osakkeenomistajan rahoja, vaan meille on tärkeää asiakasomistajien hyötyjen maksimointi, edut ja vastuullinen toiminta.

Minkä vinkin antaisit tuleville S-Trainee-tyypeille? Miten harjoitteluajasta saa eniten irti?

Kannattaa suhtautua avoimin mielin kaikkeen mitä vastaan tulee. Monia oppeja ja hyötyjä trainee-ajalta on konkretisoinut mulle vielä myöhemminkin. Paljon on aina kiinni itsestä, suorituksesta, tahtotilasta ja motivaatiosta. Osaamista pitää olla, mutta myös halu oppia ja omaksua uutta. Kannustan myös hyödyntämään ne mahdollisuudet mitä saat – koskaan ei voi tietää mihin asiat ja erilaiset kohtaamiset johtaa.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.