Hannu Tarvainen - S-ryhmä
Prosessien kehityspäällikkö, SOK

Hannu Tarviainen

S-Trainee 2013

Tampereen Teknillisestä yliopistosta diplomi-insinööriksi vuonna 2012 valmistunut Hannu Tarvainen päätyi S-Traineen kautta rakentamaan uraa vähittäiskaupan alalla. Nykyisin Hannu työskentelee SOK:lla prosessien kehityspäällikkönä.

Kerro hieman S-Trainee-matkastasi.

Aloitin HOK-Elannon puolelle ABC-ketjussa ja päädyin liikennemyymäläpäälliköksi vastaten liikennemyymäläni operatiivisesta tuloksesta. ABC-osuuden jälkeen otin haasteen vastaan HOK-Elannon projektipäällikkönä.

Miten matka jatkui S-Trainee-ohjelman jälkeen?

Vuoden projektipäällikkönä oltuani sain puhelun SOK:lta. Entinen esimieheni soitti ja kyseli, kiinnostaisiko mua lähteä ABC-ketjuohjaukseen SOK:lle, pääasiallisena vastuuna olisi marketkaupan kehittäminen. Kolmisen vuotta tein siellä hyvinkin erinäköisiä hommia ja sitten tuli mahdollisuus siirtyä verkkokaupan puolelle digitaalisiin palveluihin prosessien kehityksen pariin. Otin sitten siitä haasteesta kopin.

Suosittelisitko S-Trainee-ohjelmaa?

Trainee-ohjelma oli ainakin itselle sellainen kokemus, että heitetään syvään päätyyn ja katsotaan, pysyykö pinnalla. Oli omat haasteensa mutta on se ihan superhyvä ohjelma. S-Trainee-ohjelma on hyvä polku päästä näkemään ja ymmärtämään koko organisaatiota.

Olet viihtynyt S-ryhmällä jo pidempään. Millainen meininki teillä siellä on?

No onhan tämä aika huikea paikka olla duunissa. Monessakin mielessä. Me ei olla maksimoimassa osakkeenomistajan rahoja, vaan meille on tärkeää asiakasomistajien hyötyjen maksimointi, edut ja vastuullinen toiminta.

Minkä vinkin antaisit tuleville S-Trainee-tyypeille? Miten harjoitteluajasta saa eniten irti?

No kyllähän se aina on kiinni itsestä, suorituksesta, tahtotilasta ja motivaatiosta. Osaamista pitää olla mutta myös halu oppia ja omaksua uutta. Kannustan myös hyödyntämään ne mahdollisuudet mitä saat – koskaan ei voi tietää mihin asiat ja erilaiset kohtaamiset johtaa.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.