Töissä Salessa - S-ryhmä
Kauppamies luontojaan

Kauppamies luontojaan

Sale Suupan Tommi hurmaa persoonallaan

Mitä muuta kukkasia tien poskessa myyneestä pojannassikasta saattoi tulla kuin kaupan setä? Sale Suupan myymäläpäällikkö Tommi Nieminen hurmaa persoonallaan niin asiakkaat kuin henkilökunnan.

Tommi Niemisellä on tapana kerätä ympärilleen uskollisia asiakkaita. Viimeisenä työpäivänään Mouhijärven Salen myymäläpäällikkönä hän löysi auton tuulilasista paperilappusen, jossa kiitosten lisäksi oli lupaus tulla häntä katsomaan uuteen toimipaikkaan, Vesilahden S-markettiin. Ja niin tapahtui. Kun Tommi siirtyi seuraavaksi Sale Suuppaan Pirkkalaan, kaipaamaan jäi eräskin vesilahtelainen pariskunta. Pian pariskunta muutti Pirkkalaan ja tietenkin Tommin asiakkaaksi. ”Kaikki hyvin taas”, he totesivat.

Houkutteleva kauppa

Kyllä se on koko henkilökunta ja henkilökunnan palveluasenne, mikä kauppaan houkuttelee. Viimeksi tänään yksi asiakas kehui meidän porukkaamme ja sitä, että meillä on niin helppo ja mutkaton käydä.

Myymälämme avattiin Valintatalon tiloihin kesäkuussa 2017. Avajaiset olivat melkoista hulabaloota. Kello kuusi aamulla oli ensimmäinen asiakas kärkkymässä ämpäreitä. Kello kymmenen, kun kauppa avattiin, jonottajia oli jo lähes sata.

Kukkakauppiaana

Kaupan maailmassa on ollut aina jotain kiehtovaa. Pienenä pidin meidän kylällä pientä kioskia, jossa myin itsepoimimiani kukkia. Olin tosi ujo, mutta tuossa pienessä kioskissani ujoudesta ei ollut tietoakaan. Nykyäänkin, kun vedän työvaatteet päälle, tietynlainen ujous karisee. Kukkakioskin jälkeen aloin vaarin kanssa myydä herneitä ovelta ovelle.

Herkullisuus punaisena lankana

Olin 14-vuotiaana Ylöjärven K-kaupan hedelmäosastolla TET-jaksossa. Yleensä sanotaan, ettei ketään tulla kotoa hakemaan. Minulle soittivat TETin jälkeen ja pyysivät töihin. Siitä käynnistyi virallisesti nyt jo 20 vuotta kestänyt kaupallinen urani. Eräänlainen esikuva minulle on ollut K-kaupan Väiski.

Olen haaveillut omasta kaupasta, jollainen minulla tavallaan jo onkin. Jos nyt lähtisin perustamaan kauppaa, niin se voisi olla pieni herkkukauppa. Punainen lankani on herkullisuus. Se on se, jolla haluan houkutella asiakkaat kauppaan. Minua kiinnostaa myös se, mitä tunteita kauppa herättää ja mikä jälkimaku siitä jää.

Monen toimen mies

Olen tehnyt kaupassa kaikkea. Tykkään olla kassalla, sillä siinä näkee asiakkaita ja pääsee heidän kanssaan juttelemaan.

Meillä on Pirkanmaan Osuuskaupassa keskitetty kassa- ja Veikkauskoulutus, ja olen yksi perehdyttäjistä. Näin kesää ennen tätä työtä riittää. On aina hienoa nähdä, kun perehdytettävällä syttyy lamppu ja herää intohimo tähän työhön.

Olen melko aktiivinen somettaja. Teen postauksia esimerkiksi kaupan tekemisistämme. Toivon, että joku kokee tai saa tietää niiden kautta jotain uutta. Asiakkaat näyttävät seuraavan minua. Kerran sain luomujoulukinkkutilauksen Twitterin kautta.
  • Tommi Nieminen, Sale Suupan myymäläpäällikkö Pirkkalassa.
  • Kaupan alalla 20 vuotta, esimiehenä yli puolet ajasta.
  • Ennen Pirkanmaan Osuuskauppaa työskennellyt K-kaupassa ja Stockmannilla.
  • Käynyt S-ryhmän kaupallisen kenttäkoulutuksen 2009.
  • Päällikkönä Mouhijärven Salessa 2010-2012 ja Vesilahden S-marketissa 2012-2017.
Haluatko meille töihin?

Ura #ässäduunissa?

Selaa avoimia työpaikkojamme, täytä hakemus ja liity mukaan 40 000 ässäläisen yhteisöön.

Kaikki avoimet työpaikkamme

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.