Tiina, Original Sokos Hotel Tripla: Into ja asenne huomataan - S-ryhmä
Tiina, Original Sokos Hotel Tripla: Into ja asenne huomataan

Tiina, Original Sokos Hotel Tripla: Into ja asenne huomataan

Hotellipäällikkö Tiinan sanavarastoon ei kuulu ’ei ole minun hommani’ – on nyt unelmatyössään

Empaattinen ja helposti innostuva, Original Sokos Hotel Triplan hotellipäällikkö Tiina Kuikka oli aikoinaan ensimmäisiä Solo-coacheja: ”Saimme tuoda enemmän omaa persoonaamme palveluun. Meillä oli lupa onnellistaa, mikä saattaa tuntua nykyään itsestäänselvyydeltä.”

Ristiintyöskentelyä

”Yksi haaveeni lukion jälkeen oli lähteä opiskelemaan suomen kieltä, mutta kirjoitusten jälkeinen työni McDonald’silla innosti hakemaan Haaga-Heliaan restonomilinjalle hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohtoa, jonne myös pääsin. Perusharjoitteluni suoritin 2007 hotelli Tornissa, jonne jäin aamiaiselle töihin opintojeni ohessa. Vuoden päästä minut nimitettiin aamiaisen palvelupäälliköksi ja sain vastuulleni Ateljee-aamiaisen, jota tarjoiltiin kaupungin kattojen yllä. Se oli kekseliäs konsepti, mutta muutaman vuoden edellä aikaansa, sillä hotellin aamiaisella käyminen yleistyi vasta myöhemmin.

Tornissa toimi hyvin ristiintyöskentely eri osastojen välillä. Työskentelin viikonloppuisin aamiaisella, minkä jälkeen menin usein vastaanottoon kiireapulaiseksi.

Minulla on käynyt tuuri, että kohdalleni on osunut ihmisiä, jotka ovat uskoneet minuun ja auttaneet eteenpäin. Yksi heistä on ollut silloinen Tornin hotellipäällikkö Kati Jousimies. Kun Kati siirtyi hotellipäälliköksi hotelli Albertiin ja Aleksanteriin, aloin tehdä vuoroja myös niissä. Kun Albertista ja Aleksanterista vapautui vastaanottovirkailijan paikka, sain sen. Tein töitä molemmissa taloissa eri osastoilla kaikenlaisissa työvuoroissa. Parin vuoden päästä sain lisää vastuuta palvelupäällikön roolissa samaisissa hotelleissa.”

Ensimmäisiä onnellistajia

”Kun Sokos Hotelleihin tuli brändiuudistus, ja Aleksanteriin tuli valita palveluvastaava, eli Solo-coach, minut valittiin tähän kunniatehtävään. Oli hienoa päästä luomaan uutta palvelukulttuuria. Oli lupa unohtaa prosessit ja toimia asiakkaan parhaaksi.

Seuraava askeleeni urapolullani oli päästä Original Sokos Hotel Albertin operatiiviseksi päälliköksi. Sain vastuulleni 95 huonetta, hotelliaamiaisen ja ravintolan, jonka pyörittäminen oli minulle uusi kokemus. Pääsin esimiehenä toteuttamaan ideologiaani, jossa osastorajoja ei tunneta. Se teki hotelliin omanlaisen kotoisan tunnelmansa.

Parin vuoden päästä siirryin Original Sokos Hotel Helsinkiin hotellipäälliköksi. Hotellihuoneiden määrä ja niiden tuoma vastuu yli kaksinkertaistui. Työskenneltyäni Hesarilla kaksi vuotta, avautui mahdollisuus hakea Triplaan hotellipäälliköksi. Minua kiinnosti olla heti alusta alkaen luomassa Suomen sydämellisintä Sokos Hotellia. Onnekseni minut valittiin. Huonemäärä tuplaantui jälleen, eli nyt minulla on vastuullani 430 huonetta, kerroshoito ja vastaanotto sekä aamiainen yhdessä keittiöpäällikön kanssa. Haluamme rakentaa myös Original Sokos Hotel Triplasta talon, jossa ei tunneta osastorajoja.”

Into ja asenne huomataan

"Ei ole minun hommani ei kuulu sanavarastooni. Ehkä se on ollut oman urakehitykseni kannalta se olennaisin oivallus. Jos haluaa uralla eteenpäin, kannattaa olla oma-aloitteinen ja rohkeasti kokeilla erilaisia työtehtäviä, jotta ymmärrys kokonaisuudesta kasvaa. Kun on intoa ja asennetta, se kyllä huomataan. Minun uraani on kantanut ajatus ’tee enemmän kuin sinulta odotetaan ja lopulta sinut palkitaan’.

Urapolku ei aina mene suoraa tietä ylöspäin, vaan kannattaa kokeilla työskentelyä myös muissa yksiköissä. Toisessa yksikössä voi tehdä ihan eri juttuja ja oppia uutta.

Olen tiimityöskentelijä. Minusta on ihanaa olla avuksi. Tykkään rutiineista, mutta pystyn ajattelemaan asioista myös toisesta näkökulmasta, mistä on hyötyä näin uuden edessä.

Asiakaspalvelussa peilaan paljon siihen, miten itse haluan minua kohdeltavan. Tärkeää on, että mietittäisiin ja vaikkapa ihan kysyttäisiin, miltä asiakkaasta tuntuu ja mitä hän toivoo ja odottaa.

Olen ehdottomasti unelmatyössäni. Jokainen päivä on erilainen. Tärkein tehtäväni on huolehtia siitä, että tiimilläni on hyvä olla. Kun töissä on hyvä ilmapiiri, pystymme tuottamaan ikimuistoisia elämyksiä asiakkaillemme. Oma tiimini Triplassa on huippuporukka, jonka kanssa on ilo lähteä kulkemaan kohti yhteistä onnellistamisen polkua.”

LKO7480

Haluatko meille töihin?

Ura #ässäduunissa?

Selaa avoimia työpaikkojamme, täytä hakemus ja liity mukaan 40 000 ässäläisen yhteisöön.

Kaikki avoimet työpaikkamme

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.