Töissä Rossossa - S-ryhmä
Queen of Kokkola

Queen of Kokkola

Hannele tietää, kuinka luoda elämyksiä

Kokkolan Rosson tarjoilija Hannele Hansson tietää, kuinka luoda elämyksiä. Vapaapäivinään hän ideoi omien sanojensa mukaan kaikkea hullua ja laittaa ne myös toimeksi.

Queen of Kokkolaksi Hannelen nimesivät kaksi amerikkalaista turistia, jotka olivat vaikuttuneita Kokkolan Rossossa kokemastaan ikimuistoisesta musiikkielämyksestä. "Hänen rohkeutensa ja heittäytymiskykynsä ovat ihan omaa luokkaansa", sanoo 15 vuotta Hannelen tuntenut esimies Tiina ”Pirre” Huopana.

Olen mennyt vaan

Isä aina sanoi, että kuulun hotelliin ja ravintolaan. Niinpä hain ja pääsin töihin hotelli Vaakunaan. Ihailin tarjoilijoita. Niillä oli valkoiset paidat, hienot vaatteet ja korkokengät. Tiesin melkein heti, että se on mun ala.

Esimiehet ovat työyhteisössä ne kaikkein tärkeimmät. Meillä on hyvä: Huopanan Tiina.

Elämyksiä asiakkaille

Meillä ei ole viikonloppua ilman synttäreitä, ja jokaiselle päivänsankarille laulamme laulun. Meillä on muitakin, ketkä haluavat järjestää asiakkaille elämyksiä. Vuoropäällikkö Tiina ’Tiitu’ Gustafsson on 10+-järjestelijä ja muutenkin harvoin olen nähnyt niin hyvää tarjoilijaa.

Olen meidän terassivastaava. Viime vuonna kylvettiin perunaa, mistä kaupungin puutarhurikin antoi hyvää palautetta. Kun Kokkola täyttää 400 vuotta 2020, Rosson terassi on oranssi, joka on juhlavuoden yksi teemaväri.

Suuri Rosso-perhe

En häpeä mitään. Elämä on siihen liian lyhyt. Meillä on koko porukka aika hullu. Kerran meillä oli kilpailu Tiitun kanssa siitä, kumpi meistä on hullumpi. Tiitu voitti, mutta minä voitin heti perään. Meillä on iso tuttu kanta-asiakaskunta, jolle tällainen vanhempi rouva voi puhua hassujakin.

Karaokea paukkupakkasessa

Mietimme aikoinaan jotain talvitekemistä. Keksin, että karaoke! Ja kun on talvi, niin talvikaraoke. Tänä vuonna se järjestettiin jo 13. kerran ja nykyään se on osa Talviharmonikka-tapahtumaa. On ollut pakkasta 25 astetta tai satanut tihkua, niin aina on laulua riittänyt tauotta aloituksesta ravintolan sulkemiseen. Viime vuoden festivaaliviikolla tuotiin Rosson eteen peräkärrysauna ja palju.

Rosson joulujuhlassa meillä oli esiintymässä asiakkaamme, ystäväni, oopperalaulaja Hannu Ilmolahti. Syksyllä meillä oli Huvila meren rannalla -elokuvan ensi-ilta.

Ikimuistoinen Suomi 100 -juhla

Yksi haave poiki meidän isoimman projektin, mitä ikinä ollaan tehty. Rosso-perhettä hyödyntäen koottiin myyntiin paketti, jonka tarvikkeilla voi neuloa sinivalkoisen kaulahuivin. Huiveja tehtiin lopulta 650. Ne luovutettiin paikallisille sotaveteraaneille ja ekaluokkalaisille Suomi 100 -juhlassa, joka järjestettiin meillä. Näiden juhlien ansiosta sain kutsun Suomi 100 -juhlaan Ouluun. Vuonna 2015 minulle myönnettiin Suomen Valkoisen Ruusun mitali, mistä olen hyvin otettu.

Koskaan en ajattele ikää. Eläkkeelle jään ehkä sen jälkeen, kun Kokkolan kaupunki on täyttänyt 400 vuotta 2020. Sitten voisin siirtyä keikkahommiin, jos vain pysyn terveenä
  • Hannele Hansson, Rosso Kokkolan tarjoilija ja terassivastaava.
  • Yhteensä 45 vuotta tarjoilijana, KPO:ssa 20 ja Rossossa siitä 10 vuotta.
  • Ennen Rossoa työskennellyt muun muassa hotelli Vaakunassa, hotelli Kantarelliksessa, hotelli Kaarlessa ja Seurahuoneella.
Haluatko meille töihin?

Ura #ässäduunissa?

Selaa avoimia työpaikkojamme, täytä hakemus ja liity mukaan 40 000 ässäläisen yhteisöön.

Kaikki avoimet työpaikkamme

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.