Jarkko, Sokotel: Opin koko ajan uutta - S-ryhmä
Jarkko, Sokotel: Opin koko ajan uutta

Jarkko, Sokotel: Opin koko ajan uutta

Asiantuntijatehtävät ovat Jarkon juttu – toimii hotellien henkilökunnan tukena

Positiivinen, helposti innostuva ja monenlaisten ihmisten kanssa toimeentuleva valikoimakoordinaattori Jarkko Viinikka työskentelee Sokotelin tukitoiminnoissa. Hän tekee yhteistyötä hotellien henkilökunnan kanssa, jotta he pystyvät keskittymään siihen tärkeimpään eli asiakaspalveluun.

Työ vei mennessään

”Opiskelin Seinäjoen ammattikorkeakoulussa restonomiksi, kun tulin 2005 kesätöihin pääkaupunkiseudulle, ja sille tielle jäin. Suoritin opinnot päätökseen myöhemmin Laurea-ammattikorkeakoulussa Espoon Leppävaarassa.

Kesätyöpaikkani oli Tapiolan Chico’s, missä siirryin kesän jälkeen tarjoilijan tehtävistä palvelupäälliköksi. Seuraava palvelupäällikköpestini oli Mikonkadun Amarillossa. Parin vuoden jälkeen pääsin palvelupäällikkönä avaamaan uutta yksikköä, kun Espooseen avattiin Amarillo.”

S-päällikkökoulutuksessa

”Tuli vaihe, että nyt pitäisi kokeilla jotain uutta. Hain useiden muiden joukossa S-Päällikkö-valmennukseen Sokotelille. Kaksi valittiin, joista minä olin se toinen. Lähiopetusjaksot olivat Jollas Instituutissa, ja käytännön jaksoni Original Sokos Hotel Pasilassa sekä Original Sokos Hotel Tapiola Gardenissa. En ollut aikaisemmin ollut töissä hotellissa, mutta nyt puolentoista vuoden aikana sain hyvän kuvan hotellityöstä. Päättötyöni tein hotelli Pasilan Bar Bölestä, siitä, kuinka uusi baarikonsepti avataan hotellin sisälle. Valmennuksen jälkeen siirryin Tapiola Gardenin uuteen Grill it! -ravintolaan palvelupäälliköksi. Taas pääsin mukaan avaamaan uutta.”

Asiantuntijatehtäviin

”Olin jo jonkin aikaa miettinyt, että haluan asiantuntijatehtäviin. Olin ollut kentällä niin kauan, että alkoi kiinnostaa, mitä tapahtuu täällä toisella puolella. Kun Sokotelilla avautui valikoimakoordinaattorin pesti 2017, hain siihen ja pääsin. Sillä tiellä olen.

Valikoimakoordinaattorina huolehdin toimipaikkojen ravintoloiden kassavalikoimasta. Perustan juoma- ja ruokatuotteet järjestelmiin ja pidän huolta, että tuotteet ja hinnat ovat oikeat.

Matkan varrella työni on monipuolistunut entisestään. Kuulun nyt ravintolakaupan ohjaus- ja hankinnat -tiimiin. Lisäksi olen päässyt mukaan muihinkin ravintoloihin liittyviin töihin. Esimerkiksi parhaillaan teemme yhdessä hankintapäällikön kanssa keskitettyä ruokatuotekehitystä. Kassajärjestelmämuutosten myötä pääsen keskittymään vielä enemmän kehitystyöhön ja auttamaan arjen haasteissa. Asiantuntijatyö ja se, mitä tehdään kentällä, kulkevat käsi kädessä. Päivittäin tulee mietittyä, miten joku järjestelmään tehty muutos toimii käytännössä ja miten se näkyy asiakkaalle.”

Olen unelmaduunissani

”Koen asiantuntijatehtävät tällä hetkellä omaksi jutukseni. Opin koko ajan uutta. Omassa etenemisessäni on varmastikin auttanut oma-aloitteisuuteni ja innostuneisuuteni tarttua asioihin sekä se, että olen tuonut ideoita ja kiinnostustani esille.

Uskon, että kun näyttää ja ilmaisee halukkuuden asioihin, jotka kiinnostavat, niin niihin voi päästä myös mukaan. Sokotelilla ja koko S-ryhmässä on hienoa se, että on mahdollista kehittyä ja siirtyä tehtävästä ja jopa talosta toiseen.

Olen unelmaduunissani, työssä, jossa viihdyn ja jossa on kivat työkaverit. Aamulla ei ole fiilistä, ettei jaksa lähteä töihin. Toimipaikoissakin on vastassa mahtavia porukoita. We make hospitality happen -slogan näkyy todellakin meidän hotelleissa. Vapaapäivinä pyrin oikeasti rentoutumaan, enkä suunnittele vapaa-aikaani täyteen. Kun on vapaapäivä, on vapaapäivä. Lenkkeilen ja käyn salilla.”

LKO5276

Haluatko meille töihin?

Ura #ässäduunissa?

Selaa avoimia työpaikkojamme, täytä hakemus ja liity mukaan 40 000 ässäläisen yhteisöön.

Kaikki avoimet työpaikkamme

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.