Mielipiteet

Pakkaukset kiertoon vastuullisesti myös jouluna

9.12.2020

Operatiivinen johtaja

Pertti Tammivuori

Rinkiekopiste

Joulunaika tuo monelle iloa, herkkuja ja lahjoja – samalla se kerryttää koteihin myös normaalia enemmän pakkausjätettä.

Tyhjien pakkausten lajittelu on fiksu ja kannattava ilmastoteko, sillä kierrätykseen päätyvästä materiaalista jalostetaan uusia tuotteita tai pakkauksia. Kodin pakkausjäte päätyy nykyisin entistä paremmin kiertoon. Vuonna 2018 pakkauksista kierrätettiin 70 prosenttia ja 43 prosenttia ihmisistä kertoi Ringin tuoreessa kyselytutkimuksessa, että omassa kotitaloudessa lajitellaan halukkaammin kuin kaksi vuotta sitten.

Pakkausjätteet on fiksua palauttaa keräykseen hyvissä ajoin ennen joulua tai vaihtoehtoisesti odottaa selkeästi pyhien yli. Taloyhtiöiden ja omakotikiinteistöjen omien jäteastioiden lisäksi kuluttajien käytössä on yli 1850 Rinki-ekopistettä kartonki- ja lasipakkauksille sekä pienmetallille. Niistä yli 650 pisteessä kerätään myös muovipakkauksia.

Tyhjät pakkaukset voi palauttaa kiertoon mutkattomasti päivittäisostosten tekemisen yhteydessä. Rinki-ekopisteistä 427 kappaletta sijaitsee S-ryhmän kauppojen yhteydessä.

Korona-aika, Black Friday -tyyppiset alennusmyynnit ja lähestyvä joulu ovat lisänneet verkkokauppatilauksia, mikä näkyy varsinkin kartonkipakkausten kasvavassa määrässä. Sesonkiaikaan kannattaa käyttää Rinki-ekopisteitä, joissa on kartonki- ja muovipuristimet, sillä niihin mahtuu moninkertaisesti enemmän pakkauksia kuin tavallisiin keräyssäiliöihin.

Lähimmän puristinpisteen löytää kätevästi Ringin verkkosivuilta ekopistehaun avulla. Lisäksi verkkosivuiltamme voi tarkistaa useiden pisteiden tyhjennysaikataulut, mikä auttaa ajoittamaan käynnin ekopisteellä tyhjennyksen jälkeen.

Myös meillä lajittelijoilla on vastuu toimia pisteellä annettujen ohjeiden mukaan ja huolehtia osaltamme, että ekopisteet pysyvät siisteinä. Täysistä tai epäsiisteistä pisteistä kannattaa ilmoittaa heti Ringin maksuttomaan asiakaspalveluun – niin piste saadaan mahdollisimman nopeasti kuntoon.

Pakkausten lajitteluohjeet ja asiakaspalvelun yhteystiedot: rinkiin.fi

Operatiivinen johtaja

Pertti Tammivuori

Operatiivinen johtaja

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.