SATO - S-ryhmä

SATO - S-ryhmän Arvoketjun Toiminnan Ohjaus

SATO-järjestelmähanke uudistaa ja yhtenäistää S-ryhmän vähittäiskaupan toimintaa ja tietojärjestelmiä

Mittava uudistustyö tehostaa vähittäiskauppaa ja luo uusia mahdollisuuksia digitaalisille palveluille. Tavoitteenamme on parantaa toiminnanohjaustamme ja kehittää toimintaamme. Uusi tietojärjestelmämme vaatii tuote- ja tavarantoimittajatiedoilta nykyistä kattavampia tuotetietoja.

SATO-järjestelmähanke toteuttaa yhden järjestelmäympäristön koko S-ryhmän vähittäiskaupan toiminnanohjaukselle. Muutos koskeen kaikkia vähittäiskaupan toimialoja ja ketjuja. Järjestelmäarkkitehtuurin keskiössä on SAP.

Toimintamallit uudistuvat ja tarjouskäsittelyyn tulee uudistetut lomakkeet. Samalla tuotetietojen ja aikataulujen merkitys kasvaa entisestään.

Tuotetiedot palvelevat eri liiketoiminnan kannalta tärkeitä prosesseja kuten tavaravirtojen hallintaa, valikoima- ja hankintasuunnittelua, maksatusta, laadunvalvontaa, verkkokauppaa ja digitaalisia palveluita. Hyödynnämme kaikissa prosesseissamme Synkka-tuotetietopankkiin tallennettuja tietoja.

SATO ja sen mukanaan tuomat toimintamallien uudistukset on otettu käyttöön 28.9.2020. Uusi toimittajaportaali tullaan avaamaan SATO-käyttöönoton jälkeen vaiheittain.

Toimittajaportaali

Vanha, ennen SATOa käytössä ollut toimittajaportaali on suljettu 11.9.2020.

Uusi toimittajaportaali tullaan avaamaan SATO-käyttöönoton jälkeen. Tulemme ottamaan teihin yhteyttä hyvissä ajoin, kun toimittajaportaalin käyttöönotto tulee ajankohtaiseksi. Teemme käyttöönoton yhdessä kunkin tavarantoimittajan kanssa erikseen, ja siinä yhteydessä saatte tarkemmat ohjeet portaalin käyttöön. Samalla tarjousprosessi päivittyy toimittajaportaaliin.

Portaalissa voitte
- ylläpitää yrityksenne tietoja
- ylläpitää yhteyshenkilöitä S-ryhmän käyttöön
- noutaa portaalissa käytettävät lomakkeet
- ladata tarjouksia
- päivittää tuotteidenne tuotetietoja.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.