Kotimaista kuhaa lautasille - S-ryhmä
Kotimaista kuhaa lautasille

Kotimaista kuhaa lautasille

Kotimaista-tuotesarjan kuhat pyydetään Suomen makeista vesistä

Kuhan vaalea liha on vähärasvainen ja erittäin maukas, ei siis ihme, että se on yksi suomalaisten lempiruokakaloista. Kuhaa paistetaan, savustetaan ja sen mausta nautitaan erityisesti kesäaikaan.

Kuha on eurooppalainen kala, jota esiintyy Suomen rannikkovesissä Suomenlahdella ja Saaristomeressä. Sitä pyydetään myös sisävesistä lähinnä Suomen etelä- ja keskiosissa. Kuhaa myös viljellään pieniä määriä. Kuha viihtyy erityisesti lämpimissä vesissä.

Alkuperä merkitään pakkaukseen

Kotimaista-tuotesarjan kuhat pyydetään Suomen makeista vesistä, muun muassa Oulujärveltä, Keiteleeltä ja Vuoksen vesistöistä. Kuhaa pyydetään verkoilla, merroilla ja sulkupyydyksillä. Pyynnin jälkeen kalastajat perkaavat kuhat, minkä jälkeen ne kuljetetaan Hätälän kalalaitokseen Ouluun, jossa ne fileoidaan nahattomiksi ja pakataan.

Parhaimmillaan Kotimaista-kuhafilee saadaan kauppoihin kaksi vuorokautta pyyntipäivän jälkeen. Asiakkaat voivat tarkistaa kuhan alkuperän pakkauksesta. Kotimaista-kuhafileen (300g) pakkaukseen on merkitty kuhan pyyntipäivä, viimeinen käyttöpäivä, pyyntialue ja pyyntimenetelmät.

S-ryhmä haluaa lisätä suomalaisen kalan saatavuutta ja monipuolista käyttöä. Kaupparyhmä on sitoutunut parantamaan tuoreen kotimaisen kalan saatavuutta yhteistyössä kalastajien ja kalankasvattajien kanssa.

Esimerkiksi tuoreet järvikalat kuten kuha täytyy saada nykyistä paremmin asiakkaiden ulottuville. Lue lisää kalavallankumouksesta (teesi 8), joka on osa S-ryhmän Ruokamanifestia.

Säilytä kala oikein

1. Tuore kala säilyy hyvänä, kun pakkausta säilytetään oikeassa lämpötilassa.

2. Kala pitä kuljettaa kaupasta kotiin kylmässä ja säilyttää kotona jääkaapin kylmimmässä osassa ( 0- +3), yleensä alimpien hyllyjen takareunassa.

3. Tuoreen kalan tunnistaa raikkaasta tuoksusta ja jäykästä ja kimmoisasta lihasta.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.