Kalalinjaus - S-ryhmä
Kalalinjaus tukee kestävämpää kalastusta

Kalalinjaus tukee kestävämpää kalastusta

Tarkista kalan alkuperä

Tonnikala

Rainbow-tonnikalan voi nyt jäljittää sen alkulähteille asti jäljitettävyystyökalun avulla.

Lue lisää

Kuha

Kotimaista-tuotesarjan kuhat pyydetään Suomen makeista vesistä.

Lue lisää

S-ryhmän kalalinjauksella pyritään suojaamaan kalakantoja

Kalatuotteiden hankinnassa noudatetaan S-ryhmän kalalinjausta, joka pohjautuu pääasiassa WWF Suomen ja Ruotsin kalaoppaisiin. Tarvittaessa Suomessa kalastettaviin lajeihin käytetään Luonnonvarakeskuksen tietoja ja ulkomailla pyydettäviin Marine Conservation Societyn tietoja. Kalalinjauksen perusperiaate on, että valikoimiin ei hyväksytä kaloja uhanalaisista, vaarantuneista tai ylikalastuksen kohteena olevista kalakannoista ja kalan alkuperän tulee aina olla tunnettu. Myöskään alamittaisia tai rauhoitettuja kaloja ei hyväksytä valikoimiin.

Monille kalalajeille on asetettu erillisiä kalastusaluetta tai -menetelmää koskevia kriteereitä, kuten esimerkiksi pohjatroolauksen kielto.

Kalalinjaus päivitetään kerran vuodessa WWF:n linjauksen jälkeen.

S-ryhmän suomenkieliseen kalalinjaukseen voit tutustua tästä, ruotsinkieliseen tästä ja englanninkieliseen tästä.

Kalatiski

Lisää kotimaista kalaa valikoimiin

S-ryhmä on sitoutunut lisäämään suomalaisen kalan saatavuutta ja monipuolista käyttöä. S-ryhmän julkaisemassa Ruokamanifestissa työtä kotimaisen kalan eteen kutsutaan kalavallankumoukseksi. Työtä tehdään yhdessä kalastajien ja kalankasvattajien kanssa.

Tavoitteen on saada suomalaiset syömään enemmän kotimaista kalaa muun muassa jalostamalla siitä helppokäyttöisiä tuotteita. Esimerkiksi tuoreet järvikalat kuten kuha täytyy saada nykyistä paremmin asiakkaiden ulottuville.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.