Ässäkeskus Helsingin Vallilassa

Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja kriisin vaikutukset S-ryhmän valikoimiin

S-ryhmän eri liiketoimintojen valikoimista poistetaan venäläistä ja valkovenäläistä alkuperää olevia tuotteita. Valikoimalinjaukset ovat S-ryhmän keino osoittaa tukea Ukrainalle.

1.3.2022

Marketit (Prisma, S-market, Sale, Alepa ja Food Market Herkku)

Venäläistä alkuperää olevat vähittäiskaupan tuotteet poistetaan S-ryhmän marketien ketjuvalikoimista Suomessa. Vastaava päätös tehtiin myös S-ryhmän Virossa toimivissa Prismoissa.

Valikoimista poistuu noin 50 venäläistä alkuperää olevaa tuotetta. Joukossa on elintarvikkeita sekä yksittäisiä urheiluvälineitä, tekstiilejä ja muita tämän kaltaisia käyttötavaroita. Valikoimasta poistetut venäläiset tuotteet ovat yksittäisiä tuotteita, eivät esimerkiksi kokonaisia tuoteperheitä tai minkään brändin kaikkia tuotteita: yksittäisiä oluita ja juomia, yksittäisiä suklaita ja makeisia, yksittäisiä kalapakasteita, yksittäisiä hygieniatuotteita, kuten deodorantti ja pikkuhousunsuoja sekä yksittäisiä talviurheiluvälineitä.

Linjaus koskee myös valkovenäläisiä tuotteita, joita S-ryhmän valikoimissa on alunperinkin ollut vain muutamia yksittäisiä.

Tavaratalot ja erikoisliikkeet

Venäläistä alkuperää olevat tuotteet poistetaan myös Sokos-tavaratalojen ja Emotion-myymälöiden valikoimista. Sokoksen ja Emotionin valikoimista poistuu noin 150 venäläistä alkuperää olevaa tuotetta. Joukossa on muun muassa kosmetiikkatuotteita ja takkeja.

Linjaus koskee myös valkovenäläisiä tuotteita, joita on ollut tavaratalokaupan valikoimissa alunperinkin vähän.

Ravintolat ja hotellit

S-ryhmän ravintolat poistavat valikoimistaan venäläiset tuotteet. Tuotteita ei ole valikoimissa merkittävästi: listalta poistuu kolme eri juomaa. Suomen Sokos Hotellit ja Radisson Blu -hotellit lopettavat venäläisten televisiokanavien esittämisen.

Liikennekauppa

ABC:n polttonesteiden hankintayhtiö NEOT Oy:n käyttämien jalostamoiden raakaöljy on pääosin peräisin Pohjanmereltä, S-ryhmässä ei tehdä suoria ostoja Venäjältä. Aivan tarkkaa näkyvyyttä jalostamoiden fossiilisiin raaka-aineisiin ei ole saatavilla, sillä satunnaisia eriä raakaöljyä voi olla eri puolilta maailmaa, myös esimerkiksi Persianlahdelta tai Yhdysvalloista. Tilanne on fossiilisten polttoaineiden osalta sama kaikilla alan toimijoilla, jotka eivät itse osta ja jalosta raakaöljyä.

Muut

S-ryhmän tukkukauppa Meira Nova poistaa venäläistä alkuperää olevat tuotteet valikoimastaan. Meira Novalla on ollut valikoimassa muutamia elintarvikkeita ja kosmetiikkatuotteita, jotka ovat venäläistä alkuperää.

S-ryhmässä seurataan tarkasti Ukrainan kriisin vaikutuksia liiketoimintaan eri toimialoilla ja varaudutaan ennakolta erilaisiin häiriötilanteisiin.

Uutinen on päivitetty 7.3.


Kuvat: SOK

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.