S-Biili Saarijärven S-marketilla

Uuden ajan kauppa-auto – S-Biili tulee asiakkaiden luokse

S-Biili tuo S-ryhmän asiakasomistaja- ja S-Pankin pankkipalvelut lähemmäs pienemmillä paikkakunnilla asuvia asiakkaita. Ensimmäiset autot lähtivät liikkeelle helmikuun puolivälissä Osuuskauppa PeeÄssän alueella Pohjois-Savossa ja huhtikuun alussa Osuuskauppa Keskimaan mannuilla Keski-Suomessa.

20.5.2022

Poikkea S-Biilissä!

Keskimaan S-Biili poikkeaa kevään ja kesän aikana yli 20 paikkakunnalla, kaikkien Jyväskylän ulkopuolisten S-market- ja Sale-myymälöiden pihoilla. Palveluajat pysähdyspaikoilla ovat arkisin klo 11–17. Toisinaan toimintaa on myös lauantaisin klo 10–16 esimerkiksi paikkakunnilla olevien markkinatapahtumien yhteydessä.

PeeÄssän S-Biilillä kierrettäviä toimipaikkoja on noin 30. Kussakin käydään kuukauden aikana parin-kolmen viikon välein. Palveluajat ovat maanantaista perjantaihin klo 10–17.

Ennakkoon vierailuista kerrotaan mm. julistein toimipaikoissa, osuuskauppojen verkkosivuilla ja somekanavissa sekä paikallislehti-ilmoittelulla.

S-Biilissä palvellaan asiakkaita samoissa asioissa kuin varsinaisilla Asiakasomistajapalvelu- ja S-Pankki -pisteilläkin. Palveluautossa voi esimerkiksi avata ja päättää jäsenyyksiä, hoitaa tiliasioita ja lainoja, hakea verkkopankkitunnuksia ja kortteja tai hoitaa kuolinpesän asioita. Turvallisuussyistä S-Biilissä ei käsitellä käteistä.

Ajatus palveluautosta pohjautuu kiertäviin palveluneuvojakäynteihin, joita on tehty jo vuosia S-ryhmän toimipaikoissa. Tiukentuneet tila- ja tietoturvaohjeistukset vauhdittivat jo useamman vuoden hautunutta ideaa liikkuvasta palvelupisteestä, ja myös korona toi omat haasteensa kiertävään palveluneuvojatoimintaan.

– S-Biili on aivan kuin tavallinen palvelupisteemme – siinä on vain renkaat alla. Tekniikka on kehittynyt ja konsepti oli nyt mahdollista toteuttaa. Tietosuojan rooli korostuu vuosi vuodelta, eikä pankkiasioita voi enää hoitaa toimipaikan käytävällä tai tuulikaapissa, kiteyttää S-Pankin palveluista Keskimaalla vastaava palvelupäällikkö Katja Ratilainen.

Keskimaalla S-Biilin henkilökuntaan kuuluu kuusi palveluneuvojaa, jotka työskentelevät kolmena parina. PeeÄssällä ”s-biililäisiä” on vain kaksi. Palveluneuvojat tekevät vuoroja myös tavanomaisemmin osuuskauppojen kiinteillä palvelupisteillä. S-Biili-päivät tuovat heille mukavasti vaihtelua arjen työhön.

Kansa otti heti omakseen

S-Biili on jo tehnyt Keskimaan asiakkaisiin vaikutuksen. Se on tullut tarpeeseen heille, jotka asuvat kaukana Asiakasomistajapalvelu- ja S-Pankki-pisteistä. S-biililäisiä onkin kovasti odotettu toimipaikkoihin, kun palveluneuvojakäyntejä ei enää ole ollut.

– Varsinkin vanhemmat ihmiset ovat olleet S-Biiliin tyytyväisiä. Palaute asiakkailta ja henkilökunnalta on ollut positiivista, palveluneuvoja Marjo Rajala iloitsee.

– Yhtään huonoa palautetta ei ole tullut, vaikka paikoin asiakkaita on ollut paljon ja vuoroa on joutunut odottamaan. Minusta tuntuu, että asiakkaat ovat S-Biilissä vastaanottavaisempia kuin vaikkapa Prisman asiakaspalvelupisteessä: ihmiset jutustelevat mielellään, eivätkä jonot tunnu heitä haittaavan, palvelumyyjä Anne Välimäki jatkaa.

Arvoa asiakasomistajille

PeeÄssän alueella S-Biilin saama palaute on hyvin samanlaista kuin toisessa osuuskaupassa. Palveluneuvoja Kaija Hartikaisen mukaan asiakkaat ovat kommentoineet palvelua vain positiivisesti. Erityisesti kiitosta on saanut toteutuksen yksityisyys, kun asiakasomistaja- ja pankkiasioita voi hoitaa rauhassa ajoneuvon sisällä.

– Nyt voidaan mennä myös niihin paikkoihin, joihin palveluneuvojakäynneillä ei aiemmin sermien kanssa mahduttu, PeeÄssän toinen palveluneuvoja Marika Sarkasuo täydentää.

Uudenlaisen palvelun tarkoitus on tuoda S-ryhmän asiakasomistajille arvoa. S-Biilistä haetaan näin pilottihankkeen alkuvaiheessa kokemuksia, joiden perusteella palvelua voidaan kehittää vieläkin parempaan suuntaan. Osuuskaupoissa seurataan tarkasti esimerkiksi asiakasmääriä, mitkä ovat hyviä palveluaikoja ja onko palveluautojen toimintaverkostoissa kehittämisen tarvetta.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.