unohtuiko maski

Unohtuiko maski? S-ryhmä tuo yksittäispakatut kasvomaskit myyntiin kauppojen sisääntulojen yhteyteen

S-ryhmä kannustaa asiakkaitaan vahvasti kasvomaskin käyttöön. Jos maski on unohtunut matkasta, asiakas voi ottaa yksittäispakatun maskin käyttöön myymälän sisääntulon yhteydestä ja maksaa sen kassalle kauppareissun päätteeksi.

13.4.2021

S-ryhmän ruokakauppoihin (Prisma, S-market, Sale, Alepa, Food Market Herkku) tuodaan pian myyntiin yksittäispakattuja kasvomaskeja heti sisääntulon yhteyteen. Vieressä oleva juliste ohjaa ottamaan maskin käyttöön kauppareissun ajaksi, jos se on unohtunut ja suojaamaan siten itsensä ja muut. Yksittäispakatut maskit saapuvat myymälöihin tästä viikosta alkaen.

”Haluamme varmistaa sekä asiakkaidemme että henkilökuntamme turvallisuuden myymälöissämme ja helpottaa asiakkaan arkea. On ymmärrettävää, että maski joskus unohtuu, ja jos kotoa jo löytyy iso paketti maskeja, voi mieluummin haluta ostaa kaupassa käyntiä varten yksittäisen, hygieenisesti pakatun maskin. Myymälöiden sisääntuloissa on tuttuun tapaan tarjolla myös käsidesiä, jolla voi puhdistaa kätensä ennen maskin asettamista paikalleen”, sanoo tuoteryhmäpäällikkö Petrus Lesonen S-ryhmän marketkaupasta.

Yksittäispakattuna myytävä maski on musta kirurginen suu-nenäsuojain (IIR). Sama tuote 50 kappaleen pakkauksessa on tällä hetkellä S-ryhmän myydyin kasvomaski. Yksittäispakatun maskin hinta on 0,29 €. Hinta on sama kaikissa myymälöissä.

Kasvomaskien saatavuus erittäin hyvällä tasolla

Sekä kirurgisia suu-nenäsuojaimia että FFP2-luokan hengityssuojaimia on tällä hetkellä hyvin saatavilla S-ryhmän myymälöistä. S-ryhmän valikoimiin on pian tulossa myös toivottuja uutuuksia: FFP2-maski mustana sekä antifog-maski. Antifog-maskissa on sisällä solumuovi, joka estää silmä- tai aurinkolasien huurtumisen. S-ryhmän maskivalikoimista on alusta asti löytynyt myös Suomessa valmistettuja tuotteita. Kotimainen vaihtoehto on tarjolla sekä kirurgisista että FFP2-maskeista.

”Maskien saatavuus on nyt erittäin hyvällä tasolla, niitä löytyy meiltä niin paljon kuin tarvitaan ja edulliseen hintaan”, Lesonen painottaa.

THL suosittelee tällä hetkellä kasvomaskin käyttöä koko maassa. Kirurginen suu-nenäsuojain suojaa ennen kaikkea muita estämällä pisaroiden leviämistä ympäristöön. FFP2-luokan hengityssuojain puolestaan suojaa tehokkaasti myös käyttäjäänsä. Kasvomaskien teho perustuu osittain siihen, että mahdollisimman moni käyttää niitä asianmukaisesti.

Kaikkien kasvomaskien käytössä on syytä seurata käyttöohjeita ja esimerkiksi vaihtaa maskia riittävän usein sekä välttää koskettelemasta kasvoja. Kasvomaskit eivät korvaa muita varotoimia kuten käsien pesua ja turvavälejä.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.