Uudet työasut S-market Hakaniemen henkilöstöllä

Tervetuloa uusi työlook – toimivat ja tyylikkäät työasut 30 000 s-ryhmäläiselle

S-ryhmän markethenkilöstön innolla odottama uusien työasujen käyttöönotto on startannut S-market- ja Prisma-ketjuissa. Entistä toimivammat ja monimuotoisemmat vaatteet keräävät kehuja trendikkyydestään paitsi henkilöstöltä, myös asiakkailta. Mieluisilla työvaatteilla on iso merkitys 30 000 s-ryhmäläisen työfiilikselle ja jaksamiselle.

26.1.2022

S-ryhmän markethenkilöstön uudet työasut tulevat tämän ja ensi vuoden aikana S-market-, Prisma- ja Sale-henkilöstön iholle – kirjaimellisesti. Hiljattain avatussa Helsingin Hakaniemen S-marketissa sekä uudistuneessa Kuopion Prismassa odotus on jo palkittu. Hakaniemen S-market-tiimin yhteinen ykkössuosikki on selkeä: housut!

– Nää on ihan superpaljon paremmat! Uudet housut joustavat joka suuntaan, ne istuvat ja pysyvät paikoillaan eri asennoissa, marketpäällikkö Meri-Johanna Merilaid ja apulaispäällikkö Sini Laaksonen esittelevät.

Tykätyt mustat housut kuuluvat myös Prisman ja Salen tulevaan mallistoon. Eri marketketjujen uniikki ilme pääsee esiin yläosan vaatteissa ja asusteissa, niiden kuoseissa ja väreissä.

Työvaate tehtävän ja maun mukaan

– Pääsimme vaikuttamaan jo projektin alkuvaiheessa siihen, millaisia työasuja tarvitaan kassalla, Ruokatorilla sekä osastojen eri tehtävissä. On hienoa, että henkilöstöä on osallistettu matkan varrella esimerkiksi kuosi- ja päähineäänestyksissä. Harva asia herättää niin paljon keskustelua ja tunteita kuin juuri työasu, Kuopion Prisman johtaja Kirsi Jeskanen ja pt-myyntipäällikkö Miia Karjalainen summaavat.

Lopputulemana vaatekappaleita on nyt joka lähtöön: on kauluspaitaa, pitkä- ja lyhythihaista trikoota, softshell-takkia ja -liiviä, kylmätilatakkia… Niistä jokainen voi koota omannäköisensä setin.

– Toiset ovat vilukissoja, toiset lämminverisiä, siksikin vaihtoehdot ovat tarpeen.

[object Object]

Ergonomia edellä

Malliston suunnittelussa kiinnitettiin erityistä huomiota työergonomiaan.

– Uudet työasut otettiin osaksi S-ryhmä-tasoista työergonomian kehitysohjelmaa S-ergoa, jossa fokus on työskentelyn terveellisyydessä ja turvallisuudessa. Isona tavoitteena on edistää työhyvinvointia ja jaksamista, tilanhallinta- ja esillepanopäällikkö Eija Korhonen SOK Marketkaupasta toteaa.

Myös myymälöissä tehdyt vaatteiden sovitukset tehtiin käyttömukavuus huomioiden.

– Kenenkään työviihtyvyys ei saa jäädä kiinni työasusta, joten asua voi aina vaihtaa. Jokaiselle löytyy sopiva koko ja tarvittaessa lahkeita lyhennetään.

– Kiinnitimme huomiota työtä helpottaviin fiksuihin yksityiskohtiin, kuten lukuisiin taskuihin ja polvipehmusteiden toimivuuteen, Korhonen esittelee ergonomisia ratkaisuja.

Työrooli päälle ilolla

Työntekijälle vaatekerta ei ole ”vain” istuva ja toimiva asukokonaisuus, vaan osa ammattiroolia.

– Vaatteilla on tosi iso merkitys työfiilikseen, ammattiylpeyteen sekä arvostuksen ja yhteenkuuluvaisuuden tunteeseen. Ne viestivät, että kuulumme samaan jengiin, teemme tärkeää työtä ja meillä on siinä onnistuaksemme sopivat ja kivannäköiset varusteet, Kirsi Jeskanen ja Miia Karjalainen summaavat Kuopion prismalaisten ajatuksia.

– On ilo huomata, kuinka porukkamme kulkee rinta rottingilla uusissa asuissa.

Uudet markettyövaatteet tulevat käyttöön vaiheittain

 • Prisman, S-marketin ja Salen mallistot vaihtuvat 8–10 vuoden välein.

 • Ensimmäiset työvaatetoimitukset tehtiin Prismoihin ja S-marketteihin 11/2021. Sale-ketjuun uudet asut saadaan 5/2022 alkaen.

 • Toimitukset etenevät alueosuuskauppojen aikataulujen mukaan kevääseen 2023 mennessä.

 • Vaatteissa on hyödynnetty kierrätysmateriaaleja. Materiaalit ovat kestäviä, likaahylkiviä, hengittäviä ja joustavia.

 • Vaatekappaleen taival päätyy kierrätykseen noin kolmessa vuodessa. Aina rikkinäistä vaatetta ei tarvitse uusia, vaan se voidaan korjata.

 • Vaatteiden toimituksista ja huollosta vastaa Lindström Oy.

Esimerkkejä uutuuksista:

 • Tunika (toimii myös äitiysvaatteena).

 • Lisää taskuja. Myös irtotaskut, tarvikevyö ja -essu.

 • Yläosissa radiopuhelimia varten läpiviennit.

 • Uusia päähineitä: pipo, tuubihuivi, hijab ja hiuspanta.

 • Ulkokautta asetettavat polvipehmusteet.

 • Hame Prismojen infopisteisiin.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.