Imatran Prisman katolla on 3300 aurinkopaneelia.

Suomen suurin aurinkovoiman tuottaja: noin 60 000 aurinkopaneelia S-kauppojen katoilla

Vaikka olisi suurin jo nyt, se ei vieläkään riitä. Toimeenpiteet jatkuvat tänä vuonna.

23.1.2020

S-ryhmän asentamia aurinkopaneeleita löytyy kaikkiaan noin 80 toimipaikan katolta. Paneeleita oli vuoden 2020 alussa tarkalleen 50 212 kappaletta, ja kesäkuussa paneelien lukumäärä oli jo noin 60 000. Kasvutrendi jatkuu siis vahvana.

Vuoden 2020 lopussa aurinkopaneelien määrän odotetaan nousevan yli 70 000:een. Keskeistä on, että kohteissa tuotettu sähkö voidaan käyttää omissa toimipaikoissa.

100 prosenttia S-ryhmän käyttämästä sähköstä on päästötöntä ja vähintään 60 prosenttia tästä omaa uusiutuvaa energiaa. Uusiutuvalla energialla on merkittävä rooli S-ryhmän ilmastotyössä, joten toimenpiteet jatkuvat.

Päästövähennyksistä on tullut myös tunnustusta: kansainvälinen voittoa tavoittelematon organisaatio Carbon Disclosure Project (CDP) antoi S-ryhmälle vuodesta 2019 luokituksen A-. Kotimaisista kaupan alan toimijoista S-ryhmän saama luokitus on korkein.

Ruoan hiilijalanjälkilaskuri ensimmäinen laatuaan

Yritykset tekevät tahoillaan työtä ilmastonmuutoksen torjumiseksi, mutta myös asiakas voi kantaa vastuuta omasta kulutuskäyttäytymisestään. S-mobiilin Omat ostot -palvelusta löytyvällä ruoan hiilijalanjälkilaskurilla jokainen voi tarkastella ruokakoriaan ilmastonäkökulmasta.

Syyskuussa julkaistu laskuri oli Suomessa ensimmäinen laatuaan, ja se kehitettiin yhteistyössä Luonnonvarakeskuksen kanssa.

Artikkelia päivitetty 26.6.2020. Lisätty tieto siitä, että paneeleiden lukumäärä on tällä hetkellä noin 60 000.


Kuvat: SOK

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.