SOK Autokauppa Oy myy kuusi autoliikettä Laakkoselle

SOK Autokauppa Oy myy kuusi autoliikettä Laakkoselle

SOK:n autokauppaa harjoittava tytäryhtiö SOK Autokauppa Oy myy viidessä eri kaupungissa sijaitsevat kuusi autoliikettään Laakkonen autokonsernille.

Liiketoimintakaupalla ei ole vaikutusta S-ryhmän alueosuuskauppojen harjoittamaan autokauppaan.

28.5.2013

27.5.2013 sovitussa kaupassa Laakkoselle siirtyvät Helsingin Herttoniemen kaksi autoliikettä sekä Espoon Suomenojan, Raision, Turun ja Vantaan toimipaikat. Kaupan jälkeen uusi omistaja jatkaa Ford-, Hyundai-, Renault-, Suzuki-, Dacia-, ja Isuzu-merkkien myyntiä ja huoltoa. 1.7. voimaan astuva liiketoimintakauppa vaatii vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Kuuden toimipaikan koko henkilöstö, noin 180 henkeä, siirtyy kaupan yhteydessä Laakkoselle ns. vanhoina työntekijöinä.

− SOK Autokaupan toiminnan kannattavuus on ollut jo pitkään heikkoa. Autokaupan kehitysohjelma olisi vaatinut niin merkittäviä panostuksia verkostoon ja toimintaan, että ne eivät heikon kannattavuuden vuoksi olisi olleet järkeviä. Investointien takaisinmaksuajasta olisi tullut liian pitkä. Siksi nyt päätettiin luopua näistä toimipaikoista, joille löytyi luotettava toiminnan jatkaja, SOK Liiketoiminta Oy:n johtaja Antti Sippola kertoo.

– Laakkoselle tämä liiketoimintakauppa on merkittävä. Se vahvistaa asemaamme maantieteellisesti Suomen laajimpana autoliikeverkostona. Uusien merkkiedustusten myötä pystymme nyt entistä paremmin palvelemaan laajaa asiakaskuntaamme - myös yritysmyynnissä. Meillä on tarjota yritysautopäättäjälle jatkossa lähes kaikki Suomen myydyimmät yritysautomerkit ja laajin valikoima, toteaa Laakkonen autokonsernin toimitusjohtaja Timo Yli-Salomäki.

SOK Autokauppa Oy:lle jää kaupan jälkeen yhteensä neljä toimipaikkaa; Helsingin Konalaan, Tampereelle, Hämeenlinnaan ja Espoon Olariin.

Liiketoimintakauppa koskee vain SOK:n tytäryhtiötä, eikä sillä ole vaikutusta S-ryhmän alueosuuskauppojen harjoittamaan autoliiketoimintaan. Yhdeksän autokauppaa harjoittavaa osuuskauppaa jatkavat autojen myynti-, huolto- ja muuta toimintaa normaalisti. Myös osasssa alueosuuskauppoja toimiva Automaa-ketju ja monimerkkihuolto Karla jatkavat toimintaansa normaalisti.

Lisätietoja:SOK Liiketoiminta Oy, johtaja Antti Sippola, p. 010 76 82890, antti.sippola@sok.fiSOK Autokauppa Oy, toimitusjohtaja Janne Reunanen, p. 0107656010, janne.reunanen@sok.fiLaakkonen autokonserni, toimitusjohtaja Timo Yli-Salomäki, p. 09 5407 4405, timo.yli-salomaki@laakkonen.fi

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.