Simalla kohotettiin viikinkien taisteluhenkeä
Sima on vapunviettoon kuuluva koko perheen juhlajuoma. Se on tullut kauas alkoholi- ja hunajapitoisesta alkuperästään viikinkien taistelutahdon nostajana 700–800-luvun Skandinaviassa.
19.4.2013
Mitä enemmän simassa oli hunajaa, sitä paremmin se säilyi ja sitä vahvempaa siitä tuli. Hunajaa ja mesiangervoa lisättiinsiman joukkoon vahvistamaan sekä siman aromia että alkoholin vaikutusta. Kotisima maistuu viikinkisimaa makeammalta,eikä siinä ole juuri lainkaan alkoholia. Sen maku tulee sitruunasta ja fariinisokerista.
Viikingit joivat simaa useammin kuin suomalaiset nykyään. Hunaja oli kuitenkin kallista. Sen vuoksi simaa käytettiin vainjuhlajuomana oluen tai viinin sijasta.
Viikinkisimasta on jäänyt muistuma siman nimeen. Sima-sanan alkuperä on germaanisessa, hunajaa tarkoittavassasanassa mesi.Kotisima valmistuu viileässä noin viikossa. Jos valmistaminen on jäänyt viime tippaan, valmistumista voi nopeuttaa, pitämälläpullot lämpimässä. Pinnalle nousseista rusinoista näkee, koska sima on tullut valmiiksi.
Kuvat: S-Ryhmä
Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.