Aurinkopaneelit ja Hannu Tauriainen

S-ryhmän ilmastotyölle jo toinen CDP-tunnustus

S-ryhmän ilmastotyö on palkittu jo lyhyen ajan sisällä toisella kansainvälisen CDP-järjestön tunnustuksella. CDP Supply Chain -arvioinnissa ryhmä sai edelleen parhaimman Leadership-tason arvion omien tavaran- ja palveluntoimittajiensa kanssa tehdystä ilmastotyöstä.

9.2.2021

- Huippuarvio on palkinto myös siitä, että yhä useampi S-ryhmän kumppani on Iso juttu -haasteemme mukaisesti sitoutunut vähentämään omia päästöjään. Ne myös raportoivat niistä läpinäkyvästi, SOK:n vastuullisuusjohtaja Nina Elomaa iloitsee.

S-ryhmän Iso juttu- kampanjan arvoketjutavoitteena on vähentää ilmastopäästöjä miljoona tonnia vuoden 2030 loppuun mennessä. Samalla tavoitteena on, että kahdella kolmesta merkittävimmästä tavarantoimittajasta on omat tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet (Science Based Targets) jo vuoden 2023 loppuun mennessä.

S-ryhmä liittyi ensimmäisenä suomalaisena kaupparyhmänä CDP Supply Chain -aloitteeseen vuonna 2019.

Viime vuoden lopulla S-ryhmä ylsi kuuden muun suomalaisyrityksen joukossa ilmastotyön edelläkävijöiden A-luokkaan CDP-arvioinnissa. Aiemmin arvosana oli A-.

S-ryhmä julkisti keväällä 2020 tiukat ilmastotavoitteet, joiden mukaan ryhmä pudottaa ilmastopäästöjensä määrää 90 prosenttia vuoden 2015 tasosta vuoden 2030 loppuun mennessä. Jo vuonna 2025 koko ryhmä aikoo olla oman toimintansa osalta hiilinegatiivinen, eli silloin se sitoo ilmasta hiiltä enemmän kuin sitä sinne tuottaa.

Myös S-ryhmän omat ilmastotavoitteet ovat todennetut tieteeseen perustuviksi, ja ne ovat linjassa Pariisin ilmastosopimuksen 1.5 asteen tavoitteen kanssa.

CDP on kansalaisjärjestöjen vuonna 2000 perustama riippumaton maailmanlaajuinen järjestö. Se arvioi vuosittain satojen yritysten ympäristötyötä, pääosin yrityksiä rahoittavien tai niihin sijoittavien investoijien toivomuksesta. 

[object Object]

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.