S-maran päällikköpäivät 2025

S-ryhmän hotelleissa ja ravintoloissa vahva tekeminen jatkuu – viime vuoden parhaita MaRa-alan onnistujia juhlittiin palkintogaalassa

Toukokuun alussa Helsingissä Original Sokos Hotel Triplassa järjestetyssä S-ryhmän MaRa-ammattilaisten palkintogaalassa juhlittiin viime vuoden onnistujia, jotka ovat ilahduttaneet S-ryhmän hotellien ja ravintoloiden asiakkaita vuonna 2024. Myös eri osa-alueilla parhaiten onnistuneita toimipaikkoja huomioitiin. Osaavan ja innostuneen henkilöstön myötävaikutuksella S-ryhmällä menee MaRa-alalla yleistä markkinaa paremmin.

9.5.2025

S-ryhmässä uskotaan vakaasti viime vuosia valoisampiin majoitus- ja ravitsemisalan näkymiin: panostukset toimipaikkaverkostoon, palveluihin sekä asiakaskokemuksen kehittämiseen jatkuvat tänäkin vuonna.

– Vuoden 2025 aikana uudistuu useita hotellejamme, ravintoloitamme sekä palvelujamme. Uusi Break Sokos Hotel Himos avautuu loppuvuonna Jämsään. Uutta koettavaa makuhermoille löytyy niin hotellien aamiaiselta kuin Rosson ja Amarillon kaltaisten ravintolabrändiemme menuilta. Kaikkinensa ravintoloissamme on meneillään todellinen tekemisen meininki. Satsaamme myös digitaalisiin palveluihin, ja niistä tuorein on alkuvuodesta lanseerattu Sokos Hotels -sovellus, kertoo S-ryhmän majoitus- ja ravitsemiskaupan johtaja Juha Helminen.

Paluu markkinajohtajaksi ja asiakastyytyväisyys ennätyslukemiin

S-ryhmän hotellien ja ravintoloiden asiakastyytyväisyys nousi vuonna 2024 ennätyslukemiin.

Matkailukauppa palasi markkinajohtajaksi euromääräisellä huonemyynnillä mitattuna. Taustalla on vahva kasvu niin kotimaisten kuin kansainvälisten asiakkaiden keskuudessa. Kasvu on jatkunut tammi-maaliskuussa.

– Ulkomaisten majoittuvien asiakkaiden määrä nousi meillä tammi–maaliskuussa 23 prosenttia, kun Suomen markkinassa se oli keskimäärin 11 prosenttia. Vastaavasti kotimaisten asiakkaidemme määrä on pysynyt viime vuoden tasolla, kun keskimäärin toimintakentässämme se on pudonnut 4 prosenttia. Nämä luvut ovat hienoja saavutuksia henkilöstöltämme, joka energisoituu ihmisten kohtaamisesta, auttamisesta ja palvelemisesta – työmme suola on ilahduttaa kanssaihmisiä ja mahdollistaa heille ikimuistoisia elämyksiä, Helminen kertoo.

Loistosuorituksia yksilö- ja tiimitasolla

S-ryhmän vuoden hotelli-, ravintola- tai keittiöpäälliköiksi valitaan henkilöt, jotka ovat omalla esimerkillään ja työllään kehittäneet omaa yksikköään erinomaisiin tuloksiin henkilöstökokemuksen, asiakaspalvelun ja tuloksellisuuden saroilla.

Tänä vuonna Vuoden hotellipäällikkö -tunnustuksen sai Satu Karhumäki Solo Sokos Hotel Helsingistä ja Vuoden ravintolapäällikkö -tunnustuksen Mia Hjulgren Tampereen Solo Sokos Hotel Tornin Grill it! -ravintolasta sekä Vuoden keittiöpäällikkö on Tiina Sairanen Kouvolan Frans & Rosesta.

– ­Palkitut ovat tiimiensä kanssa yltäneet viime vuonna esimerkillisiin huippusuorituksiin. He ovat ilahduttaneet hotelliemme ja ravintoloidemme asiakkaita läpi vuoden, Juha Helminen kiittää.

Palkitut 2024

S-ryhmän hotellien palkitut

Vuoden hotelli 2024: Original Sokos Hotel Lappee, Lappeenranta

Vuoden kokoushotelli: Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone

Vuoden Hotellien ruokaravintola: Grill it! Paja, Solo Sokos Hotel Torni Tampere

Yllätyspalkinto: Heymo 1 by Sokos Hotels

Paras NPS Break: Break Sokos Hotel Koli Kylä Paras NPS Solo: Solo Sokos Hotel Paviljonki, Jyväskylä Paras NPS Original: Original Sokos Hotel Vaakuna, Kouvola Paras NPS, koko ketju: Original Sokos Hotel Vaakuna, Kouvola NPS kovin nousija: Break Sokos Hotel Tahko

Mystery Shopping Original: Original Sokos Hotel Seurahuone, Kotka Mystery Shopping Break: Break Sokos Hotel Koli Mystery Shopping Solo: Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone

Vuoden Revenue Manager: Mirja Jussila

Vuoden myyjä: Anette Montanari

Vuoden S-Boss (hotelli): Satu Karhumäki, Solo Sokos Hotel Helsinki Vuoden S-Boss (ravintola): Mia Hjulgren, Grill it! Paja, Solo Sokos Hotel Torni Tampere

Vuoden vaikuttavin palveluteko: Jasmin Kiskonen ja ja Olav Arnoldussen, Radisson Blu Grand Hotel Tammer, Tampere

Onnellistaja myyntipalvelu: Mia Khalbous ja Anna Nevalainen, Original Sokos Hotel Kimmel, Joensuu Onnellistaja Sokos Hotels: Sami Lehtonen, Original Sokos Hotel Vaakuna Vaasa Onnellistaja Sokos Hotels: Juuli Juutinen, Original Sokos Hotel Valjus, Kajaani Onnellistaja Sokos Hotels: Kamilla Lehtineva ja Rosa Borgström, Original Sokos Hotel Lappee, Lappeenranta

S-ryhmän ravintoloiden palkitut

Vuoden Amarillo: Amarillo Rovaniemi

Vuoden Rosso: Rosso Kokkola

Vuoden kivijalkakahvila: Coffee House Kouvola

Vuoden Ravintolamaailma: Prisma Iisalmi

Vuoden juoma-, seurustelu- ja viihderavintola (ketjut): VENN Original Sokos Hotel Arina, Oulu

Vuoden Hesburger: Hesburger Tampereentien Prisma, Turku

Vuoden NPS: ruokaravintolat: Frans & Chérie Vuoden NPS: juoma- ja seurusteluravintolat: VENN Original Sokos Hotel Lappeenranta Vuoden NPS: kahvilat ja nopea syöminen: Presso Kerava

Vuoden uniikki: juoma-, seurustelu ja viihderavintola: Zetor, Helsinki Vuoden uniikki: kahvilat ja nopea syöminen: Puisto Kahvila, Tampere Vuoden uniikki: ruokaravintola: Gunnar Eatery & Bar, Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone

Vuoden S-Chef: Tiina Sairanen, Frans & Rose, Kouvola


Kuvat: ©Alessandro Rampazzo

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.